17:23 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Όλαφ Σολτς: Κατώτατο ωρομίσθιο 12 ευρώ αν εκλεγώ καγκελάριος

Όλαφ Σολτς: Κατώτατο ωρομίσθιο 12 ευρώ αν εκλεγώ καγκελάριος

Όλαφ Σολτς: Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν στην αύξηση του κατώτατου ωρομίσθιου όλα τα κόμματα που θέλουν να μετάσχουν στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό υπό την ηγεσία του.
Τη δέσμευση ότι θα θεσμοθετήσει κατώτατο ωρομίσθιο 12 ευρώ στη Γέρμανία αν εκλεγεί καγκελάριος, κατέστησε σαφή ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος Ολαφ Σολτς σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild,τονίζοντας μάλιστα ότι το μέτρο αυτό είναι προϋπόθεση για τη διαμόρφωση του επόμενου κυβερνητικού συνασπισμού.

«Δεσμεύομαι στους πολίτες: Με εμένα ως Καγκελάριο, το κατώτατο ωρομίσθιο θα αυξηθεί στα 12 ευρώ το επόμενο έτος. Και εγγυώμαι: Το επίπεδο σύνταξης θα παραμείνει σταθερό και η ηλικία συνταξιοδότησης δεν θα συνεχίσει να αυξάνεται », τόνισε ο Ολαφ Σολτς. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν στην αύξηση του κατώτατου ωρομίσθιου όλα τα κόμματα που θέλουν να μετάσχουν στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό υπό την ηγεσία του . «Δεν θα λειτουργήσει χωρίς αυτό το μέτρο. Ο καθένας μπορεί να βασιστεί σε μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία μου ότι θα εφαρμοστεί ακριβώς αυτό», τόνισε ο Σολτς και υποστήριξε ότι η Ενωση Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) δεν θέλει να να αυξήσει τον κατώτατο μισθό ή να εγγυηθεί το επίπεδο των συντάξεων. «Με μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του CDU, το επίπεδο των συντάξεων θα μειωθεί μακροπρόθεσμα», τόνισε ο Σολτς.

Ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD,ανέφερε για πρώτη φορά πόσο ψηλά πρέπει να αυξηθεί ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής για τη φορολογία εισοδήματος υπό μια κυβέρνηση στην οποία θα ηγείται: «Ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής θα μπορούσε να αυξηθεί κατά τρεις μονάδες στο 45 %», δήλωσε ο Ολαφ Σολτς στην Bild am Sonntag. Στο εκλογικό μανιφέστο του SPD δεν αναφέρεται συγκεκριμένο ποσοστό.

Ο Σολτς τόνισε ότι σε αντάλλαγμα θέλει να μειώσει τη φορολογία στο 95% των φορολογουμένων. Άγαμοι που κέρδιζαν λιγότερα από 100.000 ευρώ ετησίως και έγγαμοι με απολαβές μικρότερες των 200.000 ευρώ μεικτά, θα πληρώνουν λιγότερο φόρο. «Μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε την οικονομία με μια μέτρια αύξηση των φόρων για εκείνους που κερδίζουν σημαντικά περισσότερα. Επειδή οι άνθρωποι που κερδίζουν όσο εγώ ή πολύ περισσότερα ,μπορούν να συνεισφέρουν ελαφρώς υψηλότερα στη χρηματοδότηση της κοινότητάς μας », τόνισε ο υποψήφιος του SPD.

Στη Γερμανία, ισχύει σήμερα φορολογικός συντελεστής 45% για ιδιωτικά εισοδήματα άνω των 275.000 ευρώ για μη έγγαμους και για 550.000 ευρώ,για τους έγγαμους. Μέχρι το 1989 ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής ήταν 56%.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Σολτς ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση εκλογής του ως Ομοσπονδιακού Καγκελαρίου, στην ορκωμοσία του δεν θα αναφέρει τη φράση «ως αληθινός Θεός, βοήθησέ με» . «Δεν το έχω ξανακάνει», είπε ,αναφερόμενος στην ορκωμοσία του ως υπουργός και δήμαρχος του Αμβούργου.

Τόνισε όμως ότι οι αξίες του Χριστιανισμού έχουν κεντρική σημασία για αυτόν: «Εμείς οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι ο ένας για τον άλλον. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι μεταξύ μας. Ας το ονομάσουμε αλληλεγγύη ή φιλανθρωπία. Αυτές οι αξίες του Χριστιανισμού με διαμορφώνουν πολύ », σημείωσε ο Ολαφ Σολτς.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας