7:38 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη "ΜΠΑΜ": Όλη η γειτονιά γνώριζε για τη "δράση" του Δ. Λιγνάδη

Αποκάλυψη "ΜΠΑΜ": Όλη η γειτονιά γνώριζε για τη "δράση" του Δ. Λιγνάδη

Μάτια ορθάνοιχτα, στόματα κλειστά στη γειτονιά του Λιγνάδη

Πολλοί έβλεπαν περίεργες κινήσεις, κάποιοι γνώριζαν, άλλοι υποψιάζονταν, αλλά κανείς, όπως φαίνεται, δεν μιλούσε για τα… έργα και τις ημέρες του Δημήτρη Λιγνάδη στη γειτονιά του Μεταξουργείου, όπου διέμενε ο συλληφθείς σκηνοθέτης τα τελευταία χρόνια.

Η πολυκατοικία (στο κέντρο) που ο Δημήτρης Λιγνάδης “υποδεχόταν” ανήλικα αγόρια και κορίτσια

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» βρέθηκε και συνομίλησε με τους γείτονες του Δημήτρη Λιγνάδη που τον έβλεπαν καθημερινά να κινείται ανάμεσά τους. Οι περιγραφές τους για τη δράση και τη μεθοδολογία που ακολουθούσε ο θεατράνθρωπος, για να παρασύρει στο διαμέρισμα του ανήλικους και ανήλικες, σοκάρουν.

Του

ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ

Γείτονας του σκηνοθέτη παραδέχτηκε ότι η «δράση» του ήταν γνωστή εδώ και χρόνια στην περιοχή. «Είχαμε μάθει ότι το έκανε αυτό τακτικά. Προσπαθούσε να προσελκύσει ανήλικα αγόρια και κορίτσια -ελληνόπουλα και μη- στο διαμέρισμά του, που βρίσκεται κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου».

Τα σούρτα φέρτα ανήλικων αλλοδαπών στο ρετιρέ του Αγ.Παύλου στο Μεταξουργείο

 

Το δέλεαρ

Άλλος κάτοικος μας αποκάλυψε μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο σκηνοθέτης για να παρασύρει μαθητές και μαθήτριες. Όπως περιέγραψε, προσέγγιζε έφηβους ηλικίας 14 – 16 ετών και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να δελεάσει τους ανήλικους, με σκοπό να τους οδηγήσει στο πολυτελές ρετιρέ του. «Το ξέραμε ότι ήταν παιδεραστής. Είχε πλησιάσει, μάλιστα, και την κόρη ενός φίλου μου που τότε πήγαινε Β’ Γυμνασίου και της πρότεινε να τον ακολουθήσει στο ρετιρέ του. Ευτυχώς, το κορίτσι τον απέφυγε».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιγνάδης: Έρχονται και νέες μαρτυρίες για την δράση του κατηγορούμενου ηθοποιού

 

Στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί: Όργια (Ρουμπάτη) στην ΕΥΠΥπογραφές

Ρωτήσαμε μέλος τοπικού συλλόγου για το αν ισχύει ότι οι κάτοικοι συγκεντρώνουν υπογραφές για να τον εκδιώξουν από την περιοχή, όπως γράφτηκε. Μας είπε ότι δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή του. «Πέρα από συζητήσεις και τα σχόλια, δεν έχουμε προχωρήσει σε κάτι περισσότερο. Δεν πέσαμε, πάντως, από τα σύννεφα εδώ στη γειτονιά», τόνισε. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο σκηνοθέτης έκανε συχνά βόλτες στην περιοχή και πήγαινε μάλιστα και στη λαϊκή. Όπως μας είπε τις τελευταίες μέρες δεν τον είχαν δει. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης είπε ότι φιλοξενούνταν τις τελευταίες μέρες σε διαμέρισμα οικείου του προσώπου.

Τα “μαθήματα στα μικρά παιδιά”

Άλλος γείτονας του Δημήτρη Λιγνάδη μας περιγράφει ότι τα τελευταία χρόνια τον έβλεπαν να φέρνει τακτικά ανήλικους αλλοδαπούς στο διαμέρισμά του. «Έρχονταν συχνά μικρά παιδιά από ασιατικές χώρες (Πακιστάν, Ιράκ κ.λπ.), αλλά και από τα Βαλκάνια. Ο σκηνοθέτης έφερνε τα ανήλικα με τη μηχανή του ή αυτά επισκέπτονταν μόνα τους το διαμέρισμα. Πήγαιναν στην πολυκατοικία και χτυπούσαν το κουδούνι που έγραφε μόνο το μικρό του όνομα και το αρχικό του επωνύμου του. Όταν τα ρωτούσαν ‘που πάνε’, η απάντησή τους ήταν ‘το όνομα του καλλιτέχνη και τον όροφο που μένει’ και ανέβαιναν στο διαμέρισμά του.

Στην είσοδο της πολυκατοικίας τα παιδιά είχαν την οδηγία να χτυπούν το κουδούνι ΔΗΜΗΤΡΗΣ Λ.

Μαθήματα

Όπως, μάλιστα, μας αποκαλύπτουν οι κάτοικοι της περιοχής, είχαν επιστήσει την προσοχή στον Δημήτρη Λιγνάδη, ώστε να μην συμβεί κάτι παρόμοιο με τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου. Η απάντηση του σκηνοθέτη ήταν πως επρόκειτο για μαθητές του στη σχολή. Ειδικότερα, όμως, για τους ανήλικους αλλοδαπούς έλεγε ότι τους παρέδιδε δωρεάν μαθήματα θεάτρου.

«Είχαμε πληροφορηθεί τις φήμες ότι ακούγονταν φωνές παιδιών από το διαμέρισμά του», μας είπε ο κάτοικος, που ζήτησε να τηρήσει την ανωνυμία του. Ο ίδιος ανέφερε ότι το 2015 ανήλικος είχε κλειδώσει τον Λιγνάδη στη βεράντα του για να τον κλέψει και εκείνος χρειάστηκε τη βοήθεια των γειτόνων του, γεγονός που είχε γίνει μεγάλο θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ 

“ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας