20:16 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Όλι Ρεν: «Πιθανόν να δοθεί τμηματικά η δόση»

Όλι Ρεν: «Πιθανόν να δοθεί τμηματικά η δόση»

Η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 8,1 δισ. ευρώ, θα μπορούσε να καταβληθεί σε πολλά τμήματα, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν.

«Είναι πιθανό, αλλά όχι βέβαιο. Όλα εξαρτώνται από το εάν και κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί», είπε ο επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα Όλι Ρεν μιλώντας κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου στην πόλη Μικέλι, την ιδιαίτερη πατρίδα του.

«Οι συνομιλίες συνεχίζονται και θα συνεχιστούν για όσο χρειάζεται», τόνισε ακόμη ο Όλι Ρεν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου από τη διεθνή τρόικα των δανειστών της (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) τη Δευτέρα. Οι πιστωτές έχουν απειλήσει να «παγώσουν» τη δόση αυτή εάν η Ελλάδα καθυστερήσει να εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

Οι συζητήσεις κυβέρνησης – τρόικας συνεχίζονται

Νέα συνάντηση, πιθανότατα το απόγευμα ή αύριο το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό κλιμάκιο της Ομάδας Δράσης θεωρεί εφικτό να είναι έτοιμοι οι κατάλογοι με τα ονόματα των 12.500 υπαλλήλων που θα βγουν σε κινητικότητα, στα τέλη Ιουλίου. Η προϋπόθεση αυτή φαίνεται να είναι απαραίτητη προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι 12.500 μετακινήσεις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ήδη είναι γνωστά τα ονόματα των 5.000 εκπαιδευτικών που μετατάσσονται και των 3.500 υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας