22:04 Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Ολλανδοί ερευνητές βρήκαν μονοκλωνικό αντίσωμα που αδρανοποιεί τον κορωνοϊό

Ολλανδοί ερευνητές βρήκαν μονοκλωνικό αντίσωμα που αδρανοποιεί τον κορωνοϊό

Οι ιοί μπορούν και προσβάλλουν τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας «πόρτες» δηλαδή υποδοχείς πάνω στα κύτταρα τους μέσα από τα οποία μπαίνουν ώστε να κάνουν τη ζημιά -να χρησιμοποιήσουν δηλαδή το γενετικό υλικό των κυττάρων μας για την δική τους αναπαραγωγή, όπως γίνεται στον νέο κορωνοϊό.

Της Αλεξίας Σβώλου

Σε αυτή την διαδικασία κεντρικό ρόλο παίζουν τα τμήματα των ιών τα οποία προσδένονται στους υποδοχείς πάνω στα δικά μας κύτταρα ώστε να ανοίξουν την «πόρτα» των ανθρωπίνων κύτταρων και να μπουν στο εσωτερικό τους.

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Ουτρέχτης και του Ρότερνταμ στην Ολλανδία ανακάλυψαν ένα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα το οποίο προσδένεται σε μία περιοχή του κορωνοϊου που είναι κοινή σε όλους τους κορονοϊούς και τους εμποδίζει μετά να προσδεθούν στην «πόρτα» στον υποδοχέα και να εισβάλλουν στο ανθρώπινο κύτταρο.

Η έρευνα των επιστημόνων είχε ξεκινήσει από τον κορωνοϊό που είχε προκαλέσει την επιδημία του SARS το 2002.

Μέχρι στιγμής η έρευνα τους γίνεται in vitro στο εργαστήριο και πρέπει να αποδειχθεί ότι έχει το ίδιο αποτέλεσμα και in Vivo δηλαδή στο ζωντανό οργανισμό.

Εφόσον όμως η έρευνα προχωρήσει και δείξει ότι το ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που ανακάλυψαν οι Ολλανδοί μπορεί και εμποδίζει την εισβολή του νεου κορωνοϊού αλλά και των άλλων 6 κορονοϊων που υπάρχουν στα ανθρώπινα κύτταρα αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προστατέψει έναν άνθρωπο από την λοίμωξη Covid 19 εφόσον εκτεθεί στον κορωνοϊό και επίσης ο άνθρωπος αυτός δεν θα γίνει ποτέ μολυσματικός για να μεταδώσει την λοίμωξη σε άλλους.

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας