7:21 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Ολλανδία: «Ασφυξία» στα νοσοκομεία - Ασθενείς με κορωνοϊό διακομίζονται στη Γερμανία

Ολλανδία: «Ασφυξία» στα νοσοκομεία - Ασθενείς με κορωνοϊό διακομίζονται στη Γερμανία

Ολλανδία: Σε οριακό σημείο έχει φτάσει το σύστημα Υγείας στην Ολλανδία, καθώς οι Ολλανδοί αναγκάζονται να διακομίσουν περιστατικά covid-19 στη γειτονική Γερμανία, προκειμένου να περιοριστεί η πίεση στα νοσοκομεία τα οποία δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό των νοσηλευόμενων.

Ασθενής με covid-19 διακομίσθηκε σήμερα το πρωί με ασθενοφόρο από το Ρότερνταμ σε νοσοκομείο του Μπόχουμ, περίπου 240 χιλιόμετρα πιο ανατολικά, ενώ ένας άλλος θα ακολουθήσει αργότερα σήμερα, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές.

Ο αριθμός των ασθενών με covid-19 στα νοσοκομεία της Ολλανδίας έχει φτάσει τις τελευταίες εβδομάδες στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο κι αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη χώρα βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ.

Τα γερμανικά νοσοκομεία έχουν προσφέρει συνολικά 20 κλίνες σε ασθενείς από την Ολλανδία, ενώ ήδη στα προηγούμενα κύματα της επιδημίας είχαν περιθάλψει δεκάδες Ολλανδούς ασθενείς.

Μέχρι χθες Δευτέρα, οι 470 από τις 1.050 συνολικά κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Ολλανδία ήταν κατειλημμένες από ασθενείς με covid-19 και ήδη τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις τακτικές τους υπηρεσίες, περιλαμβανομένων των χημειοθεραπειών και των εγχειρήσεων καρδιάς, προκειμένου να έχουν αρκετές κλίνες για ασθενείς με covid-19.

Πάντως και στη Γερμανία, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, καθώς και το γερμανικό σύστημα Υγείας που θεωρείται από τα κορυφαία σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, πιέζεται αφόρητα. Για το λόγου το αληθές μόλις την περασμένη Παρασκευή, οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να στείλουν ασθενείς εκτός συνόρων και συγκεκριμένα σε Αυστρία και βόρεια Ιταλία.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας