Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Τραμπ με την Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας – Πιθανή εμπλοκή των ΗΠΑ στο Ιράν

Η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την ομάδα Εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (17/6) και σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου κράτησε για κάτι περισσότερο από μία ώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του CNNi, ο Αμερικανός πρόεδρος «ζυγίζει» το ενδεχόμενο να εμπλακούν οι ΗΠΑ περαιτέρω στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Όπως σημειώνει το κορυφαίο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγε νωρίτερα από τη σύνοδο κορυφής της G7 στον Καναδά επιστρέφοντας εκτάκτως στην Ουάσινγκτον.

Το Ισραήλ φέρεται να ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες μια καθαρά «αμυντική στάση» εν μέσω της σύγκρουσής του με το Ιράν, δήλωσε στο CNNi ο Ισραηλινός πρέσβης στις ΗΠΑ, Γιεχίελ Λάιτερ.

Την ίδια στιγή, περισσότερα από 30 αμερικανικά δεξαμενόπλοια εναέριου ανεφοδιασμού έχουν αποσταλεί στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, σε μια προσπάθεια να προετοιμαστεί ο στρατός για την πιθανότητα εμπλοκής του στον πόλεμο.

Φυσικά, τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί μέχρι ο Τραμπ να ανάψει το «πράσινο φως» στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, καθώς μέχρι τώρα οι ΗΠΑ περιορίζονται στη βοήθεια ανεφοδιασμού των ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γάζα: Νεκροί 59 άνθρωποι από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης – Ανέμεναν επισιτιστική βοήθεια, δηλώνουν γιατροί

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ