1:48 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ιάπωνες γιατροί διαφωνούν για την διεξαγωγή τους

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ιάπωνες γιατροί διαφωνούν για την διεξαγωγή τους

Μπορεί οι ιαπωνικές Αρχές και η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων να επιμένουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς πρόβλημα, αλλά οι γιατροί της χώρας έχουν αντίθετη άποψη λόγω κορωνοϊού.

Ζήσε την κορυφαία στοιχηματική εμπειρία στον Stoiximan!

Περίπου τέσσερις μήνες πριν την τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και με τη λαμπαδηδρομία ήδη σε εξέλιξη έχοντας επιστρατεύσει 10.000 δρομείς για να διασχίσουν την Ιαπωνία, οι διοργανωτές δηλώνουν αποφασισμένοι και σίγουροι για την τέλεση τους, όχι όμως και οι ιατροί, οι οποίοι μόνο πεπεισμένοι δεν είναι για την αποσόβηση του κινδύνου του κορωνοϊού.

«Είναι καλύτερο να μην διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω των σημαντικών κινδύνων», δήλωσε ο Δρ Νόριο Σουγκάγια, εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες στο Νοσοκομείο Κεϊνού στη Γιοκοχάμα, προσθέτοντας: «Οι κίνδυνοι είναι υψηλοί στην Ιαπωνία. Η Ιαπωνία είναι επικίνδυνη και δεν είναι ένα ασφαλές μέρος».

Ο Σουγκάγια εκτιμά ότι ο εμβολιασμός του 50-70% του κοινού πρέπει να είναι «βασική προϋπόθεση» για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, σενάριο που θεωρείται απίθανο τη δεδομένη στιγμή, λόγω της καθυστερημένης διάθεσης εμβολίων στην Ιαπωνία.

Λιγότερο από το 1% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί μέχρι στιγμής και όλοι είναι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κοινού δεν θα έχει εμβολιαστεί όταν ανοίξουν αυλαία οι Ολυμπιακοί Αγώνες στις 23 Ιουλίου.

«Δεκάδες χιλιάδες αλλοδαποί θα εισέλθουν στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι προκλήσεις θα είναι τεράστιες», κατέληξε ο Σουγκάγια.

Το Τόκιο έχει ξοδέψει 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά αρκετοί κυβερνητικοί έλεγχοι λένε ότι το ποσό αυτό μπορεί να είναι διπλάσιο, ενώ όλα εκτός από τα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια είναι δημόσιο χρήμα. Ο κύριος οδηγός των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η ΔΟΕ, η οποία αντλεί σχεδόν το 75% των εσόδων της από δικαιώματα μετάδοσης.

Πάντως η δήλωση που ξεχώρισε και ξεσήκωσε αντιδράσεις είναι αυτή του πρώην Ιάπωνα νομοθέτη, Τάρο Γιαμαμότο, ο οποίος υπογράμμισε ότι η χώρα δεν είναι διατεθειμένη να αντιμετωπίσει καμία εισροή ανθρώπων από το εξωτερικό.

«Αν η Ιαπωνία δεν μπορέσει να προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα προστατεύσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Το να επιμένεις ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν είναι απλώς τρελό», ήταν τα λόγια του.

Διαβάστε επίσης

Εντυπωσιακός ο νέος φωτισμός για το Παναθηναϊκό Στάδιο

Άδ. Γεωργιάδης: Το είπαμε και γίνεται – Ο Παναθηναϊκός αποκτά το γήπεδο του

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

  

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας