12:30 Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Τόκιο λόγω αύξησης κρουσμάτων

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Τόκιο λόγω αύξησης κρουσμάτων

Από το Σάββατο (09/01) το Τόκιο και ακόμα τρεις περιοχές, τίθονται σε ζώνες έκτακτης ανάγκης, μετά την άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Με δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα και ύστερα από εκκλήσεις της κυβερνήτη της περιφέρειας Γιουρίκο Κόικε, το Τόκιο, η Σαϊτάμα, η Τσίμπα και η Κανάγκαβα θα τεθούν από τις 09/01 και για ένα μήνα υπό αυστηρούς περιορισμούς με σκοπό την μείωση της έξαρσης των κρουσμάτων.

Ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν είναι και το κλείσιμο των μαγαζιών εστίασης στις 20:00, αντί για τις 22:00 που ίσχυε ως τώρα.

Όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους οποίους έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση σε 200 μέρες από σήμερα ο Σούγκα ανέφερε: «Οι Ολυμπιακοί και Παρολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι θα είναι η απόδειξη ότι το ανθρώπινο είδος ξεπέρασε την πανδημία του κορονοϊού. Με την αποφασιστικότητα να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για αποφυγή μόλυνσης και να δημιουργήσουμε ένα γεγονός που μεταφέρει ελπίδα και κουράγιο στον κόσμο, προχωράμε με τις προετοιμασίες».

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι πριν λίγες ώρες στο Τόκιο, ενώ ανακοινώθηκαν 884 κρούσματα, ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών των ημερών, διεξήχθη ταυτόχρονα στο Ολυμπιακό στάδιο ο τελικός κυπέλλου ποδοσφαίρου παρουσία 25.000 θεατών (το 40% της χωρητικότητας του γηπέδου).

Πηγή:sportsfeed.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Covid-free πάρτι made in Mykonos στο Nammos του Ντουμπάι- Οι έλληνες “επώνυμοι” που πέταξαν μακριά από τα περιοριστικά μέτρα…

Κοζάνη: Πέντε ιερείς θετικοί στον κορωνοϊό μετά από χειροτονία σε μονή

 

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας