18:40 Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Ομάδα ΔΙΑΣ: Επιστροφή στα θρανία για 2.000 αστυνομικούς

Ομάδα ΔΙΑΣ: Επιστροφή στα θρανία για 2.000 αστυνομικούς

Ομάδα ΔΙΑΣ: Το πρόγραμμα θα εμπεριέχει τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση των αστυνομικών, ενώ μερικά από τα μαθήματα που θα κάνουν σχετίζονται με την νομοθεσία και βασικούς θεσμούς του Ποινικού Κώδικα, όπως την οπλοφορία, την χρήση όπλου από αστυνομικό εντός και εκτός υπηρεσίας, την άμυνα και την διαδικασία της σύλληψης.


Τα μαθήματα ψυχολογίας θα τα κάνει ο γνωστός Ψυχιατρος Δημητρης Σουρας, ο οποίος έχει πολύχρονη εμπειρία σε αυτό τον τομέα;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ειδική εκπαίδευση θα λάβουν, επίσης, και για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται τα εξής:

  • η αξία του ανθρώπου,
  • το δικαίωμα ζωής,
  • η αρχή της ισότητας,
  • η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας,
  • η προσωπική ελευθερία και ασφάλεια,
  • η απαγόρευση των βασανιστηρίων,
  • το άσυλο κατοικίας,
  • η θρησκευτική ελευθερία
  • η προστασία της ιδιοκτησίας
  • Στα ειδικά σεμινάρια, μάλιστα, οι αστυνομικοί θα ενημερωθούν και για αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά της Ελλάδας σε βάρος της χώρας μας, με τις οποίες διαπιστώθηκε παραβίαση των διατάξεων για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην μετεκπαίδευση υπάρχουν και ειδικά κεφάλαια αναφορικά με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ + και για τις κοινότητες Ρομά.

Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ για την επιμόρφωση αστυνομικών

Ο σχεδιασμός του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει ότι το πρόγραμμα θα παρακολουθούν σε εβδομαδιαία βάση 100 αστυνομικοί, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε περίπου τρεις μήνες. Στα σεμινάρια υπάρχουν παράλληλα και σημαντικές γνώσεις ψυχολογίας, όπως η δυναμική και ο έλεγχος της ομάδας, η διαχείριση του εργασιακού στρες και η διαχείριση του θυμού και της βίας. Στα θεωρητικά μαθήματα οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. θα εκπαιδευτούν και επάνω σε ζητήματα επικοινωνίας, ενώ μετά το πέρας των μαθημάτων θα αξιολογηθούν και θα βαθμολογηθούν μέσα από τεστ ερωταπαντήσεων. Τα σεμινάρια θα κάνουν εισαγγελείς, διδάκτορες νομικής αλλά και ψυχίατροι που διδάσκουν στις σχολές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Σε πρακτικό επίπεδο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μετεκπαίδευση περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα τα εξής: αστυνομική αυτοάμυνα (σωματικές έρευνες, τεχνικές σύλληψης συνεργάσιμων και μη συνεργάσιμων ατόμων) και τι πρέπει να κάνουν σε ένα εν εξελίξει έγκλημα με ειδική μνεία στις καταδιώξεις, τις βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθήσουν και το μνημόνιο των ενεργειών που προβλέπονται. Εκτός από την φυσική αξιολόγηση, όπως στις βολές όπου και εκεί οι αστυνομικοί θα λάβουν εκπαίδευση αναφορικά μέχρι και για το πώς ασφαλίζουν ένα όπλο, και στα πρακτικά μαθήματα θα αξιολογηθούν με τεστ πολλαπλής επιλογής.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας