21:03 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Ομόφωνη απαλλαγή του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου για τις καταγγελίες του επιχειρηματία Αρ. Φλώρου για απόπειρα εκβίασης του

Ομόφωνη απαλλαγή του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου για τις καταγγελίες του επιχειρηματία Αρ. Φλώρου για απόπειρα εκβίασης του

Ομόφωνα το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την απαλλαγή του δικηγόρου, πρώην νομικού συμβούλου της ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου από κάθε κατηγορία για την υπόθεση των καταγγελιών του επιχειρηματία, στελέχους της ENERGA, Αριστείδη Φλώρου για απόπειρα εκβίασης του. Η υπόθεση, για την οποία ο κ. Αντωνόπουλος παρέμεινε επί έξι μήνες προσωρινά κρατούμενος, αφορά την αποκαλούμενη “μαφία των φυλακών” που ήρθε στη δημοσιότητα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του συνηγόρου του κ. Φλώρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι καταγγελίες του κ. Αριστείδη Φλώρου αφορούσαν τη δράση κυκλώματος δικηγόρων και κρατουμένων που τον εκβίαζαν, ενόσω βρισκόταν κρατούμενος στην φυλακή για την υπόθεση των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa Hellas Power, προκειμένου να πληρώσει 5 εκατ. ευρώ, ώστε οι κρατούμενοι κατηγορούμενοι για την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ να αποσύρουν την καταγγελία τους ότι με εντολή Φλώρου επιχείρησαν να σκοτώσουν τον κ. Αντωνόπουλο. Να σημειωθεί ότι ο κ. Φλώρος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου σε κάθειρξη 13 ετών ως ηθικός αυτουργός ενώ για την υπόθεση των δύο εταιριών παρόχων καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο συνήγορος του κ. Αντωνόπουλου, Αλέξης Κούγιας με αφορμή την απαλλαγή του εντολέα του αναφέρει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ

για την απαλλαγή του Δικηγόρου Γεωργίου Αντωνόπουλου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών από όλες τις ψευδείς κατηγορίες, τις οποίες του είχε αποδώσει ο Εφέτης Ανακριτής κ. Ευτύχιος Νικόπουλος σε συνεργασία με τον Αριστείδη Φλώρο της ENERGA και δύο πολύ γνωστούς Δικηγόρους Αθηνών, εξαιτίας των οποίων εντελώς άδικα και παράλογα προφυλακίστηκε για έξι μήνες με τις κατηγορίες της δήθεν συμμετοχής του σε εγκληματική οργάνωση και της δήθεν απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης με συμμετόχους τους συναδέλφους Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Θεόδωρο Παναγόπουλο και Αλβανούς κακοποιούς

Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας επελέγη από τον τότε προσωρινά κρατούμενο συνάδελφο Γεώργιο Αντωνόπουλο ως ο μοναδικός συνήγορος υπερασπίσεώς του (είχαν παραιτηθεί μετά την προσωρινή του κράτηση οι πρώην συνήγοροι και συγκατηγορούμενοί του Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος), για να τον υπερασπισθεί απέναντι στις πρωτοφανείς κατηγορίες της συμμετοχής, μαζί με τους Λυκουρέζο, Παναγόπουλο και Αλβανούς κακοποιούς, σε εγκληματική οργάνωση που είχε σκοπό να δολοφονεί και να εκβιάζει συμπολίτες μας, και για την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας εκβίασης μαζί με τους Λυκουρέζο και Παναγόπουλο σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου, του γνωστού τότε κατηγορούμενου για την υπόθεση της υπεξαιρέσεως 236 εκ ευρώ (κατά το αρχικό κατηγορητήριο) εις βάρος, μεταξύ άλλων, του ελληνικού Δημοσίου και δήμων, αλλά και κατηγορουμένου για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Γεωργίου Αντωνόπουλου, πράξη για την οποία έχει καταδικαστεί ήδη πρωτοδίκως σε κάθειρξη 13 ετών και η δίκη διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος κατέστη κατηγορούμενος μόνο από μια κωμικού περιεχομένου μήνυση του Αριστείδη Φλώρου και από τις μαρτυρικές καταθέσεις των δικηγόρων του Αριστείδη Φλώρου Η.Α. και Β.Δ.

Ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος συνελήφθη με ένταλμα συλλήψεως του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κου Ευτύχιου Νικόπουλου κατεξευτελιζόμενος μέσα στις αίθουσες των Δικαστηρίων και κατεστράφη επαγγελματικά και κοινωνικά, οδηγούμενος στις φυλακές Κορίνθου σαν τον πλέον επικίνδυνο κακοποιό, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του γνωστοί δικηγόροι Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος συνελήφθησαν με εξευτελιστικά εντάλματα συλλήψεως στην Αθήνα και στα Ιωάννινα αντίστοιχα και αφέθησαν ελεύθεροι, αφού κατεξευτελίστηκαν με υποτιμητικούς περιοριστικούς όρους, χωρίς έστω για τα μάτια του κόσμου να αντιδράσει έστω και ένας θεσμικός φορέας.

Σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών υπό την προεδρία της Προέδρου Εφετών κας Μαρίας Αρχοντάκη και μέλη την Εφέτη κα Κωνσταντίνα Χαλικιά, Εισηγήτρια, και την Εφέτη κα Χαρίκλεια Τσαγγαρού, αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή του κυρίου Γεωργίου Αντωνόπουλου από κάθε κατηγορία, λόγω του ότι απεδείχθη ότι ουδεμία σχέση είχε με οποιαδήποτε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και ότι ήταν το μεγάλο θύμα αυτής της υποθέσεως, και συγχρόνως απήλλαξε από κάθε κατηγορία λόγω παραγραφής χαμηλής απαξίας πλημμελήματος  τους Αλ. Λυκουρέζο και Θ. Παναγόπουλο.

Σημειωτέον ότι απαλλακτική πρόταση είχε υποβάλει προς το Συμβούλιο Εφετών και η Εισαγγελέας Εφετών κα Αικατερίνη Ψύρη, η οποία είχε προτείνει στο Συμβούλιο την απαλλαγή των συγκεκριμένων κατηγορουμένων.

Μετά από τη δημοσίευση του συγκεκριμένου βουλεύματος είμαι υποχρεωμένος να αναδείξω και την εισαγγελική πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών κας Ειρήνης Τζίβα, η οποία είχε εισηγηθεί προς το Συμβούλιο Εφετών με Πρόεδρο Εφετών τον κο Κωστόπουλο την αντικατάσταση της προσωρινής κρατήσεως του κου Αντωνόπουλου με περιοριστικούς όρους, διασώζοντας το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης και αναδεικνύοντας με την πρότασή της ένα τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο, όπου Εισαγγελείς και Δικαστές είχαν αποφασίσει την προσωρινή κράτηση του κου Γεωργίου Αντωνόπουλου και την απόδοση σε αυτόν κακουργηματικών κατηγοριών, μόνο και μόνο για να διασωθεί ο επικεφαλής μιας εγκληματικής συμμορίας, τον οποίο στις φυλακές είχαν επισκεφθεί 36 δικηγόροι, υπουργοί, γραμματέας υπουργικού συμβουλίου (ο Τάκης Μπαλτάκος) και βουλευτές, ενώ ήταν γνωστό σε όλους ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, μολονότι κατηγορούνταν και ήταν κρατούμενος για υπεξαίρεση 236 εκ. ευρώ σε βάρος, μεταξύ άλλων, του ελληνικού Δημοσίου και δήμων, εκ των οποίων περί τα 150 εκ. ευρώ παρέμεναν άφαντα, αποφυλακίστηκε και κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Σημειώνεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος είχε τολμήσει να καταθέσει εις βάρος μου αγωγή αποζημιώσεως 100 χιλ ευρώ, για τον τρόπο που υπερασπίστηκα τον κο Γεώργιο Αντωνόπουλο, αλλά ευτυχώς για την ελληνική Δικαιοσύνη η αγωγή του απορρίφθηκε.

Αθήνα, 07/03/2023

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέμπη: Αιφνιδιαστική έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ από την ΡΑΣ – Πήρε έγγραφα και ηχογραφημένες συνομιλίες

Η Δικαιοσύνη δεν χρειάζεται υποδείξεις: Ανακοίνωση δικαστών κόλαφος για τις υποδείξεις Μητσοτάκη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας