11:34 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Ομόφυλα ζευγάρια: Φουλ επίθεση από Μητσοτάκη σε Κασσελάκη - Ανδρουλάκη

Ομόφυλα ζευγάρια: Φουλ επίθεση από Μητσοτάκη σε Κασσελάκη - Ανδρουλάκη

Με φουλ επίθεση και πρέσινγκ προς τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Μέγαρο Μαξίμου εκκινεί σε πρώτη φάση το διάλογο για τα ομόφυλα ζευγάρια, έπειτα και από τις διευκρινίσεις που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πέσαμε από τα σύννεφα με Ανδρουλάκη» 

Στην ενημέρωση των πολιτικών Συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης  αναφέρθηκε ονομαστικά στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη δήλωσή του «δεν θα δέσουμε εμείς τα κορδόνια της ΝΔ» – εξαπολύοντας επίθεση προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Έπεσαν από τα σύννεφα όσοι άκουσαν τον κ. Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που μιλά για μεγάλη δημοκρατική παράταξη και κέντρο θα έπρεπε να στηρίξει αυτονόητα την πρόταση της κυβέρνησης. Αντ’ αυτού έδειξε ότι εξαρτά τη θέση του ανάλογα με τη στάση των βουλευτών της ΝΔ» είπε ο κ. Μαρινάκης.

«Γιατί δεν το έφερε το σχέδιο νόμου όταν ήταν κυβέρνηση;» είπε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος για τον Στέφανο Κασσελάκη ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση διαφωνεί με την πρόταση που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Γιατί δεν δηλώνει καθαρά ότι θα στηρίξει αυτό το πρώτο βήμα και όταν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση να προωθήσει τη δική του πρόταση, με την οποία εμείς διαφωνούμε;» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κυβερνητικού Εκπροσώπου ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ΚΚΕ λέγοντας πως οι πολίτες θα αξιολογήσουν την αρνητική του στάση.

Άλλο υπουργοί, άλλο βουλευτές, άλλο υφυπουργοί… 

Πάντως ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν ξεκαθάρισε εάν το θέμα της κομματικής πειθαρχίας που δεν θα ισχύσει για τους απλούς βουλευτές αφορά και τους υφυπουργούς.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση με τον πλέον σαφή τρόπο ξεκαθαρίζει πως οι υπουργοί, συμμετέχοντες άλλωστε στο υπουργικό Συμβούλιο, έχουν «αυξημένη θεσμική υποχρέωση» απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο Ραγκούσης…πρόλαβε τον Κασσελάκη 

O ΣΥΡΙΖΑ πάντως αναμένεται πως θα ξεκαθαρίσει τη στάση του απόψε με τη συνέντευξη που θα παραχωρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης στο δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Tον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έσπευσε πάντως να… προλάβει ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος μιλώντας στo ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, τάχθηκε υπέρ της ψήφισης από τον ΣΥΡΙΖΑ της κυβερνητικής πρότασης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Εμείς κάναμε μία πρόταση δέκα σημείων, αν γίνουν δεκτά τα οκτώ όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Μητσοτάκη, τότε θα είναι μία θετική εξέλιξη» είπε ο κ. Ραγκούσης.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας