2:32 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Οnline τεστ αντανακλαστικών προβλέπει τον πρόωρο θάνατο!

Οnline τεστ αντανακλαστικών προβλέπει τον πρόωρο θάνατο!

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου, η ταχύτητα αντίδρασής μας στα εξωτερικά ερεθίσματα είναι ενδεικτική της φυσικής και νοητικής μας κατάστασης και υγείας γενικότερα.

Έτσι, και μεταφέροντας τη θεωρία τους στην πράξη, σχεδίασαν ένα απλό και διασκεδαστικό τεστ, το οποίο μετρά την ταχύτητα των αντανακλαστικών μας και προβλέπει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Στόχος του «παιχνιδιού» είναι να σταματήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα πρόβατα που προσπαθούν να αποδράσουν.

Οι ερευνητές έκαναν το τεστ σε 5.000 άτομα, σε διάστημα 15 ετών, εκ των οποίων οι 378 έχασαν τη ζωή τους εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Συγκρίνοντας αντιπαραβολικά τις επιδόσεις των συμμετεχόντων και το ενδεχόμενο πρόωρου θανάτου, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι είχαν πιο αργά αντανακλαστικά αντιμετώπιζαν κατά 25% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα.

«Τα αντανακλαστικά είναι πιθανώς ενδεικτικά της λειτουργίας άλλων επιμέρους συστημάτων του οργανισμού, όπως το νευρικό σύστημα και ο εγκέφαλος», εξηγεί ο Δρ Gareth Hagger-Johnson, επικεφαλής της σχετικής μελέτης, συμπληρώνοντας πως «όσοι δεν μπορούν να αντιδράσουν γρήγορα είναι μάλλον και λιγότερο υγιείς».

Μπορείτε να κάνετε το τεστ εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας