16:48 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ορεστιάδα: Προφυλακιστέοι και οι πέντε συνοριοφύλακες - Κατηγορούνται για συμμετοχή στη διακίνηση μεταναστών

Ορεστιάδα: Προφυλακιστέοι και οι πέντε συνοριοφύλακες - Κατηγορούνται για συμμετοχή στη διακίνηση μεταναστών

Στην φυλακή οδηγούνται οι 5 συλληφθέντες Συνοριοφύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με έδρα το Ισαάκιο, αφού κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους όπως μεταδίδει το evros-news.gr.

Με απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή θα προφυλακιστούν και ήδη ενημερώθηκαν από τους δικηγόρους τους οι συγγενείς που περίμεναν με αγωνία στα δικαστήρια Ορεστιάδας για την απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου 3/6, πέρασαν την πόρτα του ανακριτή Ορεστιάδας, μετά από δυο διαδοχικές προθεσμίες που πήραν την Τρίτη και χθες Παρασκευή, και απολογούνταν για περισσότερες από εννιά ώρες.

Οι πέντε συνοριοφύλακες από το τμήμα που εδρεύει στο Ισαάκιο Διδυμοτείχο απολογήθηκαν για τις κατηγορίες που περιλαμβάνονται στην ογκοδέστατη δικογραφία των 2.500 σελίδων.

Κατηγορούνται ότι σε συνεργασία με τέσσερις Τούρκους δουλέμπορους κανόνιζαν να έρχονται από την γειτονική χώρα παράνομοι μετανάστες χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος στην παρέβρια ζώνη.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 έρχονταν σε επαφή με κυκλώματα που δρουν σε γειτονική χώρα, φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι οι 5 αστυνομικοί διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών, ενώ διακριβώθηκε και η δράση 4 ακόμη αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Το νεότερο είναι ότι υπάρχει και η κατηγορία για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που κάνει όλη αυτή την διαδικασία πολύ δυσκολότερη για τους ίδιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα δικαστήρια Ναυπλίου ο σάτυρος Αρχιμανδρίτης – Τι ισχυρίστηκε – Τι αναφέρει η Μητρόπολη Ύδρας (βίντεο)
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Πώς συνδέονται οι πανελλαδικές με τη δίκη

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας