23:14 Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Οργή και δάκρυα μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τον Ζακ 

Οργή και δάκρυα μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τον Ζακ 

Οργή επικράτησε με την ανακοίνωση της απόφασης επί των ποινών που μείωσε η αναγνώριση ελαφρυντικών για το φονικό λιντσάρισμα του ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστή, Ζακ Κωστόπουλου.

Με ομόφωνη απόφαση του, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στην μεσίτη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ποινές μειωμένες μετά την αναγνώριση ελαφρυντικών στους δύο καταδικασθέντες για τη θανατηφόρα σωματική βλάβη σε βάρος του ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστή.

Οι τρεις τακτικοί δικαστές αποφάσισαν τη φυλάκιση του μεσίτη, ενώ κατ’ οίκον έκτιση της ποινής θα κάνει ο κοσμηματοπώλης.

Ειδικότερα, το δικαστήριο ομόφωνα αναγνώρισε στους καταδικασθέντες τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος στον κοσμηματοπώλη και σύννομο βίο στο μεσίτη.

«Είναι ένοχοι Ζαχαρία μου»

«Είναι ένοχοι Ζαχαρία μου» δήλωσε η μητέρα του Ζακ εν μέσω χειροκροτημάτων ανθρώπων που στάθηκαν στο πλευρό της. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ξέσπασαν φωνές κατά των δύο καταδιασθέντων εντός της αίθουσας. «Φονιάδες, δολοφόνοι» και συνθήματα φώναζαν οι δεκάδες που παρακολούθησαν σήμερα την τελική συνεδρίαση του ΜΟΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

OEE: Ζητά να μετατεθεί η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Άνθρωποι του αθλητισμού στο πλευρό της οικογένειας που απειλείται με έξωση

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας