1:17 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Όργιο φοροδιαφυγής σε ξενοδοχεία & ενοικιαζόμενα δωμάτια

Όργιο φοροδιαφυγής σε ξενοδοχεία & ενοικιαζόμενα δωμάτια

«Καλπάζει» η φοροδιαφυγή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενο δωμάτια δημοφιλών τουριστικών προορισμών, όπως δείχνουν τα σχετικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα οποία προέκυψαν μέσω διασταυρώσεων που διενήργησε μεταξύ των στοιχείων που αποδεικνύουν την πληρότητά τους και τις δηλώσεις τους στην εφορία.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, αποκλίσεις δηλωθέντων εσόδων από τα εκτιμώμενα πραγματικά έσοδα έως και 4,5 εκατ. ευρώ, για μία επιχείρηση μόνο τον μήνα Ιούλιο, μηδενική υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ για επιχειρήσεις των οποίων ο τζίρος, μέσω έμμεσων τεχνικών, είχε προσδιοριστεί στις 18.000 ευρώ και δηλώσεις ΦΠΑ μερικών δεκάδων ευρώ όταν η πληρότητα των καταλυμάτων υπερέβαινε το 90%.

Σημειώνεται ότι στους ελέγχους που έκαναν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας, για πρώτη φορά διασταυρώθηκαν πληροφορίες για την πληρότητα των καταλυμάτων αυτών μέσω των ιστοσελίδων τους στο Ίντερνετ, μέσω του booking.com ή διά τηλεφώνου, από εφοριακούς που υποδύονταν τους πελάτες, ενώ για όλες τις υποθέσεις που διαπιστώθηκαν αποκλίσεις, ξεκίνησε άμεσα φορολογικός έλεγχος ώστε να βεβαιωθούν τα σχετικά πρόστιμα.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, τόνισε ότι σύντομα αντίστοιχες εκστρατείες θα υλοποιηθούν και σε άλλους κλάδους, με πρώτο υποψήφιο την εστίαση.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας