0:56 Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

ΟΣΕ: Πλιάτσικο σε εξαρτήματα - Πάνω από 20.000 ευρώ η ζημία!

ΟΣΕ: Πλιάτσικο σε εξαρτήματα - Πάνω από 20.000 ευρώ η ζημία!

Το πλιάτσικο στα εξαρτήματα των βαγονιών έχει πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές εμπορευμάτων από βαγόνια που σταθμεύουν στο Σταθμό Διαλογής στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Το πλιάτσικο στα εξαρτήματα των βαγονιών έχει πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν τα δρομολόγια των τρένων. Έτσι τα βαγόνια σταμάτησαν και παρέμειναν στο σημείο της Διαλογής.

thessnews.gr
thessnews.gr

Άγνωστοι εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή φύλαξη του σταθμού και την ακινητοποίηση των τρένων, εισήλθαν στο χώρο πιθανότατα νυχτερινές ώρες και κατάφεραν να κλέψουν ολόκληρα συστήματα πέδησης, τους συνδετήρες που ενώνουν τα βαγόνια και τα φρένα, με σκοπό προφανώς να τα πουλήσουν.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας καυσίμων Petrolmak Νίκο Μωδιώτη «το φαινόμενο αυτό εμφανίστηκε περίπου 10 μέρες μετά το δυστύχημα και συνεχίζεται σε καθημερινή βάση. Χθες ήταν λιγότερα τα εξαρτήματα που κλάπηκαν απ’ ότι είναι σήμερα. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό γίνεται λόγω της αδράνειας στα δρομολόγια αλλά και λόγω της μη σωστής φύλαξης του χώρου. τα εξαρτήματα που έχουν κλαπεί είναι οι συνδετήρες που συνδέουν το ένα βαγόνι με το άλλο, καθώς και όλο το σύστημα πέδησης. Αυτό καθιστά τα βαγόνια ανίκανα να κάνουν το έργο τους. Θα χρειαστεί παρά πολύ χρόνος να βρεθούν και να αποκατασταθούν τα ανταλλακτικά, αλλά και να αποκατασταθεί οι ζημιές».

Όπως αναφέρει ο ίδιος το κόστος των ζημιών ανέρχεται σε περισσότερο από 20.000 ευρώ, ενώ εξηγεί πως η διαδικασία αυτή γίνεται σταδιακά.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας