20:09 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Όταν ο Μπαμπινιώτης αποθέωνε το Λιγνάδη

Όταν ο Μπαμπινιώτης αποθέωνε το Λιγνάδη

Δεν είναι όλα όπως φαίνονται και «ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός». Όπως και να το διατυπώσει κάποιος, η αλήθεια που κρύβει αυτή η έκφραση είναι διαχρονική. Πολλές επιλογές προσώπων και δημόσια… συγχαρητήρια πολλές φορές γυρνούν “μπούμερανγκ”. Κι αυτό γιατί το κριτήριο με το οποίο “ζυγίζουμε” κάποιους ανθρώπους είναι εσφαλμένο.

Έτσι έγινε και με τον Γιώργο Μπαμπινιώτη. Στις 14 Αυγούστου του 2019, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε σπεύσει να δώσει τα εύσημα στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και την υπουργό Λ. Μενδώνη «…που δίνουν την ευκαιρία στον άξιο Δ. Λιγνάδη να δείξει τις δημιουργικές του ικανότητες» αποκαλώντας τον μάλιστα «πνευματική προσωπικότητα της θεατρικής μας ζωής» . Μιλάει δε για αξιοκρατική διαδικασία την ώρα που η υπουργός, κατήργησε την διαδικασία αξιολόγησης με διαγωνισμό, προκειμένου να τοποθετήσει τον Δ. Λιγνάδη σε αυτή τη θέση, επικαλούμενη μάλιστα λόγους «δημοσίου συμφέροντος».

Για τον κο Μπαμπινιώτη, κριτήριο της αποθέωσης ήταν η πολυδιάστατη ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας μέσα από το Θουκυδίδη και τον Σοφοκλή. Ή διαφορετικά, η … αριστεία. Το «κλείσιμο» της ανάρτησης, με την επιτυχία που εύχεται ο Γιώργος Μπαμπινιώτης στον Δημήτρη Λιγνάδη για τη θέση-πρόκληση της διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου, ηχεί πλέον ως… τραγωδία.

Ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης, που μάλιστα το 2012 διατέλεσε για μικρό χρονικό διάστημα (Μάρτιος-Μάιος) και Υπουργός Παιδείας, είναι γνωστός για τις δημόσιες παρεμβάσεις του σε πολλά θέματα. Κι όμως, επί του συγκεκριμένου έχει τηρήσει σιγή… ιχθύος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συγκλονιστική μήνυση για τον ηθοποιό Ν.: “Έλεγε στο τηλέφωνο. Έλα εδώ, τον έχουμε”

Αποκάλυψη: Ο ηθοποιός που μηνύθηκε για βιασμό! Πως σχετίζεται με την καταγγελία του Νίκου Σ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας