12:29 Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Όταν ο Καραμανλής παραδεχόταν τις ευθύνες για το Βατοπέδι (βίντεο)

Όταν ο Καραμανλής παραδεχόταν τις ευθύνες για το Βατοπέδι (βίντεο)

Να σπάσει τη σιωπή του επέλεξε μετά από πολύ καιρό ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με αφορμή την αθώωση όλων των κατηγορουμένων στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Όπως ανέφερε σε σχετική δήλωσή του, «η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι…».

Ωστόσο, και με αφορμή των παραπάνω δήλωση, αξίζει να θυμηθούμε τα όσα έλεγε ο κ. Καραμανλής λίγα χρόνια νωρίτερα, και συγκεκριμένα το 2008, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, σε μια ομιλία που οι υποστηρικτές του «αποθέωσαν», επειδή ανέλαβε το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

«Λειτούργησαν σε βάρος του δημοσίου, εκμεταλλεύθηκαν αδυναμίες του κράτους, ενέπλεξαν φορείς και υπηρεσίες… Σε πολιτικό επίπεδο, είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες από ό, τι αρχικά εκτιμήσαμε, οφείλω να παραδεχθώ ότι έκανα λάθος, ήταν δικό μου, που δεν εκτίμησα τις μεγάλες διαστάσεις. Αναγνωρίζω ότι έπρεπε να είμαστε υποψιασμένοι και να έχουμε ισχυρότερα αντανακλαστικά. Αργήσαμε να κινηθούμε. Αναλαμβάνουμε το μερίδιο των ευθυνών μας. Αναγνωρίζουμε τα όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπέδι και τις ευθύνες που μας αναλογούν…», είχε πει τότε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής αποδεχόμενος, επί της ουσίας, ότι πρόκειται για σκάνδαλο.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας