23:30 Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Ουκρανία: Νεκρός Έλληνας πολίτης που πολεμούσε στο πλευρό ρωσόφιλων αυτονομιστών

Ουκρανία: Νεκρός Έλληνας πολίτης που πολεμούσε στο πλευρό ρωσόφιλων αυτονομιστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκρός έπεσε εχθές στην Ουκρανία ένας 49χρονος Έλληνας πολίτης, ο οποίος πολεμούσε στο πλευρό το ρωσόφιλων αυτονομιστών.

Όπως αναφέρουν με τοπικές πηγές, ο 49χρονος έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση ουκρανικών δυνάμεων με πυρά πυροβολικού εναντίον ρωσόφωνων πολιτοφυλακών, κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της αυτοανακηρυχθείσας «ΛΔ του Ντονέτσκ», που έχει αποσχισθεί από την Ουκρανία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 49χρονος Έλληνας πολίτης, ήταν ιστορικός, και είχε μεταβεί πριν από μερικούς μήνες στην περιοχή για να βοηθήσει την υπέργηρη μητέρα του, σχεδιάζοντας να την πάρει μαζί του στην Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, ένας γιος και μία κόρη.

Ωστόσο, φαίνεται αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα, να ενταχθεί στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή και να πολεμήσει κατά των ουκρανικών δυνάμεων. Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι συγκεντρώνει στοιχεία για τις «εγκληματικές», όπως τις χαρακτήρισε, «πράξεις των ουκρανικών δυνάμεων», και ότι σκόπευε να χρησιμοποιήσει αυτό το υλικό ως βάση για μια μελλοντική έκδοση ή ένα ντοκιμαντέρ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας