0:53 Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ουκρανία: Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό «απώθησε» επίθεση σκαφών στη Σεβαστούπολη

Ουκρανία: Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό «απώθησε» επίθεση σκαφών στη Σεβαστούπολη

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό «απώθησε» σήμερα επίθεση μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας και αεροσκαφών, η οποία δεν προκάλεσε θύματα, στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που έχει προσαρτηθεί από τη Μόσχα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης, προσθέτοντας πως τα δρομολόγια των οχηματαγωγών ανεστάλησαν στο λιμάνι.

«Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας απώθησε επίθεση μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας εναντίον της Σεβαστούπολης», δήλωσε μέσω της εφαρμογής Telegram ο κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, που έχει διοριστεί από τη Ρωσία.

«Συνολικά καταστράφηκαν τρία αντικείμενα», πρόσθεσε ο ίδιος διαβεβαιώνοντας πως «η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο». Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξε κανένα θύμα και κανένα πολεμικό πλοίο δεν υπέστη ζημιές, όμως από τις εκρήξεις έσπασαν παράθυρα σε γειτονικές πολυκατοικίες. «Επιχείρησαν να διεισδύσουν στον κόλπο μας, οι ναύτες μας τους έριξαν με ελαφρά όπλα. Η αντιαεροπορική άμυνα έδρασε επίσης εναντίον ενός αεροπορικού στόχου», πρόσθεσε.

Η Σεβαστούπολη είναι η βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Μετά την έναρξη της επίθεσης της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας το Φεβρουάριο του 2022, η Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, υπήρξε επανειλημμένα στόχος επιθέσεων μη επανδρωμένων σκαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουκρανία: Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό έχασε το καταδρομικό Moskva… και την υπερηφάνειά του

Αμερικανός Ναύαρχος: Το ΝΑΤΟ μπορεί να καταστρέψει το ρωσικό πολεμικό ναυτικό μέσα σε λίγες μέρες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας