23:49 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Οξύτατα προβλήματα στέγασης αντιμετωπίζουν χιλιάδες αναπληρωτές καθηγητές

Οξύτατα προβλήματα στέγασης αντιμετωπίζουν χιλιάδες αναπληρωτές καθηγητές

Οξυτατα προβληματα στέγασης αντιμετωπιζουν χιλιάδες αναπληρωτες καθηγητες που έχουν διοριστεί σε νησιά, τουριστικα θέρετρα και φοιτητουπολεις οπως τα Γιάννενα και η Θεσσαλονίκη, λόγω της αλματωδους αυξησης των ενοικίων. ” Με 850 ευρώ ο νεοδιοριζομενος και με τα ίδια περιπου ο αναπληρωτής είναι αδυνατον να ανταπεξέλθουν σε τόσο αυξημένα έξοδα ” Τονίζει ο προεδρος της ΟΛΜΕ Θόδωρος Τσουχλος.

Τα σπίτια είναι πανάκριβα και είτε επιλέγουν να μείνουν διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, Airbnb, σε φθηνά ξενοδοχεία κατώτερης ποιότητας, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια είτε ακόμη χειρότερα σε κάμπινγκ.

«Παλαιότερα κοιμόντουσαν στα αυτοκίνητα μέχρι που μα αδειάσουν τα νησιά από τουρίστες», υπογραμμίζει ο κ
Τσουχλος εισηγουμενος να βρεθεί μια φόρμουλα μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών, Άμυνας, Παιδείας και των οικείων δήμων ώστε να τους δοθούν διαμερίσματα σε ικανοποιητικές τιμές καθώς και κουπόνια για την σίτιση τους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους 32.000 αναπληρωτές εντοπίζονται στις Κυκλάδες, τα Δωδεκανησα, την Κρήτη, καθώς και τα Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και νοτιότερα η Καλαμάτα και το Ναύπλιο. Οι καθηγητές από την πλευρά τους αναφέρουν στα οτι η πολιτεία δεν τους διασφαλίζει ούτε καν τα στοιχειώδη, αντίθετα τους δυσκολεύει ακόμα περισσότερο επειδή κάθε χρόνο ενημερώνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, την 1η Σεπτεμβρίου, για το που θα τοποθετηθούν ανα την επικράτεια με αποτέλεσμα να χρονικό περιθώριο μέχρι τις 20 του μήνα για να μετακινηθούν εκεί και να βρουν σπίτι.

Υπό αυτές τις συνθήκες όπου φέτος οι τιμές στα ξενοδοχεία και στα διαμερίσματα λόγω της μεγάλης αύξησης του τουρισμού οι συνδικαλιστές εκφράζουν φόβους ότι πολλοί αναπληρωτές δεν θα προσέλθουν να αναλάβουν υπηρεσία αφού πέραν των άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν και την ακρίβεια στα τρόφιμα, στα καύσιμα και στη θέρμανση.

Μιχ. Ι. Ασημάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ: 


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας