20:05 Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Η Ναταλία Γερμανού και ο Γιάννης Κορδώνης δεν έχουν αντιληφθεί το τραγικό σφάλμα που έχουν διαπράξει

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Η Ναταλία Γερμανού και ο Γιάννης Κορδώνης δεν έχουν αντιληφθεί το τραγικό σφάλμα που έχουν διαπράξει

Την αντίδραση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος προκάλεσε ένα περιστατικό που συνέβη στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» του Σαββάτου.

Ειδικότερα, στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού εμφανίστηκε ο συνεργάτης της Γιάννης Κορδώνης φορώντας μια μπλούζα με φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ, συνοδευόμενη με το μήνυμα «δεν νυστάζω ρε παιδιά».

Όπως ανέφερε ο συνεργάτης της Ναταλίας Γερμανού, θέλησε να χρησιμοποιήσει το στίχο «καληνύχτα Κεμάλ» από το τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκι που έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα, με αφορμή της τουρκικές εκλογές.

Ωστόσο η χρήση της εικόνας του υπεύθυνου της Μικρασιατικής Καταστροφής και της γενοκτονίας εκατομμυρίων Ελλήνων, Αρμένιων και Ασσυρίων προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια κρίνεται από την Ομοσπονδία μας και σύσσωμο τον Ελληνισμό ως απολύτως απαράδεκτη, κατακριτέα και προσβλητική για τη μνήμη των γενοκτονηθέντων προγόνων μας, ιδίως δε όταν αυτή προβάλλεται μόλις 8 ημέρες μετά την 19η Μαΐου».

Αναφορά πριν την εκπομπή
Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, μέλη της επικοινώνησαν με τους συντελεστές της εκπομπής «Καλύτερα δεν γίνεται» προκειμένου να ζητήσουν να γίνει επανορθωτική τοποθέτηση και αποκατάσταση του γεγονότος.

«Δυστυχώς, η σημερινή τοποθέτηση τόσο της κυρίας Γερμανού όσο και του κ. Κορδώνη σε καμία περίπτωση δεν μας καλύπτει και σε καμία περίπτωση δεν δείχνει να έχουν αντιληφθεί το τραγικό σφάλμα που έχουν διαπράξει» σημείωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

«Αντί να ζητήσουν συγγνώμη και να πουν ότι ήταν ένα ατυχές γεγονός που δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να επαναληφθεί, μας έκαναν και υπόδειξη ότι είδαμε μόνο την εικόνα και δεν παρακολουθήσαμε ότι έκαναν πλάκα» συμπλήρωσε η Ομοσπονδία.

Τι είπαν
Μιλώντας στην εκπομπή της Κυριακής για το συμβάν, τόσο η Ναταλία Γερμανού, όσο και ο συνεργάτης της υποστήριξαν ότι έκαναν χιούμορ με τη χρήση της φωτογραφίας του Μουσταφά Κεμάλ, τονίζοντας ότι ο «Κεμάλ» του Μάνου Χατζηδάκι δεν θα μπορούσε να οπτικοποιηθεί.

Το παράδειγμα του… Χίτλερ
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος θέλησε να δείξει το μέγεθος του λάθους από πλευράς εκπομπής, δίνοντας ένα παράδειγμα με έναν Εβραίο πολίτη και τον Αδόλφο Χίτλερ.

«Τους καλούμε να σκεφτούν πόσο λογικό θα ήταν να έβλεπαν έναν Εβραίο πολίτη να εμφανίζεται σε σταθμό της χώρας με μπλούζα που απεικονίζει τον Χίτλερ και να προβαίνει σε αντίστοιχους ανάλαφρους αστεϊσμούς μπροστά στις οθόνες εκατομμυρίων πολιτών που βίωσαν τη ναζιστική θηριωδία» σημειώνει στην ανάρτησή τους, καταλήγοντας ότι «έπραξαν ακριβώς το ίδιο μπροστά στο ελληνικό ακροατήριο, καθώς ο πνευματικός καθοδηγητής του Χίτλερ ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ, του οποίου τα θύματα ήταν εκατομμύρια πρόγονοι των συμπολιτών μας».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας