2:30 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Εξετάζουμε το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Εξετάζουμε το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξετάζει τη χρήση του «ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού» για ταξίδια, δήλωσε αξιωματούχος του ΠΟΥ, προσθέτοντας όμως ότι ο Οργανισμός προτρέπει τις χώρες να μην εκδώσουν «διαβατήρια ανοσίας», για όσους έχουν αναρρώσει από την Covid-19.

«Παρακολουθούμε πολύ στενά τις δυνατότητες της τεχνολογίας στη μάχη κατά της Covid-19 και μια από αυτές αφορά το πώς θα συνεργαστούμε με τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για ένα ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού», ισχυρίστηκε ο αξιωματούχος.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού  έχει ήδη προτείνει και η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) , η οποία την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε πως βρίσκεται «στην τελική φάση ανάπτυξης» μιας εφαρμογής «ψηφιακού διαβατηρίου» που θα ενημερώνει τις αεροπορικές εταιρείες εάν οι διεθνείς ταξιδιώτες έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Η εφαρμογή αυτή έχει στόχο «να οδηγήσει τους ανθρώπους να ταξιδεύουν ξανά με ασφάλεια», σύμφωνα με την IATA, «δίνοντας στις κυβερνήσεις την εμπιστοσύνη ότι μπορούν να αντικαταστήσουν την υποχρεωτική καραντίνα».

Διαβάστε επίσης 

Τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ δηλώνουν πως θα εμβολιαστούν δημοσίως για τον κορωνοϊό

 

Το Facebook ανακοινώνει πως θα λογοκρίνει αναρτήσεις για τα εμβόλια

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας