4:19 Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Παγώνη: Πότε βγάζουμε τις μάσκες. Θα χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου;

Παγώνη: Πότε βγάζουμε τις μάσκες. Θα χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου;

Σε περίπου 1 με ενάμιση μηνά θα μάθουμε αν θα χρειαστεί  τρίτη δόση εμβολίου  σε όσους είχαν εμβολιαστεί στην πρώτη φάση του εμβολιασμού, εκτίμησε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη.

Σημείωσε ότι ενδεχομένως να μη χρειαστούν όλοι να λάβουν τρίτη δόση. Για όσους εμβολιάζονται αυτή την  περίοδο ανέφερε ότι πιθανόν να χρειαστούν την τρίτη δόση περίπου μετά από ένα χρόνο.

Σχετικά με τις μάσκες και για πόσο διάστημα θα τις φοράμε ακόμη, η κα Παγώνη τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να τις φορούν ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπως στα σοκάκια ενός νησιού, που όπως τόνισε, δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου.

Σημείωσε πως όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν σε ένα ποσοστό 80% τότε οι πολίτες δε θα χρειάζεται να φορούν μάσκες, ούτε σε εσωτερικούς χώρους.

Αναφερόμενη στην κατάσταση των νοσοκομείων τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι υπάρχει βελτίωση σε σχέση με τον κορονωϊο αλλά αργεί η αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, επειδή χρειάζονται πολυήμερες νοσηλείες.

Πρόσθεσε ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα είναι μεγάλη από άλλους ασθενείς. Σημείωσε μάλιστα πως οι τελευταίες εφημερίες ήταν πολύ δύσκολες και όχι αναγκαστικά εξαιτίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμη 

Καταμετρήθηκαν 248 κρούσματα σε 24 ώρες

Ιταλία, όπως Ελλάδα, στο θέμα των εμβολίων της AstraZeneca

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας