20:35 Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
eReportaz

Live:

Παγώνη: Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτή την εβδομάδα - Άνοιγμα σχολείων, μαγαζιών στις 16 Μαρτίου

Παγώνη: Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτή την εβδομάδα - Άνοιγμα σχολείων, μαγαζιών στις 16 Μαρτίου

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη τάχθηκε υπέρ της άποψης να ανοίξουν καταστήματα και σχολεία ακόμα και μετά την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή στις 16 Μαρτίου, καθώς η δύσκολη εβδομάδα είναι αυτή που διανύουμε κι από την ερχόμενη έρχεται η αποκλιμάκωση. «Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτή την εβδομάδα, γιατί τα κρούσματα τα οποία νοσηλεύονται όλες αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία είναι πάνω από 3.000. Επομένως ένα ποσοστό από αυτούς θα διασωληνωθεί, ενώ μέχρι την Τετάρτη – Πέμπτη θα φτάσουμε στο πικ των κρουσμάτων, μέχρι 2.600, και μετά θα αρχίσει η σταδιακή μείωση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Η Ματίνα Παγώνη υπεραμύνθηκε της άποψης που εξέφρασε και την προηγούμενη εβδομάδα, ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν μετά τις 16 Μαρτίου κλειστά τα καταστήματα και τα σχολεία. «Τα αποτελέσματα από τα ισχύοντα μέτρα θα φανούν σε περίπου 10 ημέρες. Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο. Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, να φύγει και αυτή η ψυχολογική πίεση που έχει. Τα πάρτι που γίνονται είναι από αντίδραση, καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα», επισήμανε.

Όπως εξήγησε, παρά την πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας, εδώ και 2 εβδομάδες υπάρχει ενδονοσοκομειακός πόλεμος σε κάθε νοσοκομείο, καθώς έχουν ενωθεί κλινικές κι έχουν διπλασιαστεί τα κρεβάτια ασθενών για COVID. Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την εκτίμηση ότι όποια δραστηριότητα ανοίξει δεν θα ξανακλείσει, σημειώνοντας ότι «ελπίζω ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο lockdown» και συμπληρώνοντας ότι από Σεπτέμβριο «θα πετάξουμε και τις μάσκες».

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβολιασμοί: Το πρόγραμμα ανά ηλικία και τις ευπαθείς ομάδες

Στα λύματα Θεσσαλονίκης ανιχνεύθηκε η βρετανική και νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

 

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας