Πακιστάν και Τουρκία βαδίζουν χέρι-χέρι

Πακιστάν και Τουρκία βαδίζουν χέρι-χέρι

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν στα πλαίσια της 6ης Συνεδρίασης του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας-Πακιστάν. Ο Χαν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από την λήξη του Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου, παρέθεσαν κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο Ιμραν Χαν είπε πως “Αυτή τη στιγμή στη Συρία σας γίνονται επιθέσεις. Στο θέμα αυτό ο λαός και η κυβέρνηση του Πακιστάν, βρίσκονται πάντοτε δίπλα σας και αυτό έτσι θα είναι πάντοτε. Το Πακιστάν ότι και να γίνει πάντοτε είναι δίπλα σας……Από τη μέρα που εσείς ήρθατε στην εξουσία μέχρι τώρα οι σχέσεις Πακιστάν Τουρκίας ενδυναμώθηκαν ακόμη πιο πολύ”.

Στην ομιλία του ο Χαν αναφέρθηκε στο Κασμίρ λέγοντας πως “Αυτή τη στιγμή περίπου 8 εκατομμύρια κάτοικοι του, ζουν σε μία ανοιχτή φυλακή και κάτω από καταπίεση”.

Ο Χαν ανέφερε πως στην περιοχή του Κασμίρ βρίσκονται στρατιώτες της Ινδίας, οι οποίοι καταπιέζουν το λαό και πρόσθεσε πως “Για μία ακόμη φορά επιθυμώ να σας ευχαριστήσω (τον Ερντογάν) για τις δηλώσεις σας σχετικά με το θέμα το Κασμίρ”.

Ο Χαν ανέφερε πως οι στρατηγικές συμφωνίες που υπογράφτηκαν ανάμεσα σε Τουρκία και Πακιστάν θα πάμε ακόμη πιο μπροστά τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

 

Σχόλια