11:47 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Πακιστάν: Πολύνεκρη επίθεση από μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Πακιστάν: Πολύνεκρη επίθεση από μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την επίθεση που εξαπέλυσε αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του Ουαζιριστάν, στο Πακιστάν, ανακοίνωσαν πακιστανοί αξιωματούχοι ασφαλείας. Πρόκειται για την σφοδρότερη αεροπορική επίθεση μέσα στο 2013 και την δεύτερη από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού ο Ναουάζ Σαρίφ.

Συγκεκριμένα, δυο πύραυλοι έπληξαν κατοικία κοντά στην κεντρική αγορά στο Μιρανσάχ, την επαρχιακή πρωτεύουσα του Βόρειου Ουαζιριστάν, που κατοικείται από φυλές και θεωρείται προπύργιο των ταλιμπάν.

Η επίθεση προκάλεσε πολλούς τραυματίες, ενώ οι διασώστες καθυστέρησαν να προσεγγίσουν τον τόπο της επίθεσης από τον φόβο μίας δεύτερης, κάτι που συνηθίζεται στις επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«Δεν ήταν δυνατό να ξεκινήσει το έργο των διασωστών για αρκετή ώρα καθώς τα αεροσκάφη εξακολουθούσαν να πετούν πάνω από την περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο Καλιμουλάχ Νταουάρ, μέλος τοπικής φυλής.[/quote_text]

Ο Σαρίφ, ο οποίος επικράτησε στις εκλογές του Μαΐου, έχει κάνει έκκληση για τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών με το αιτιολογικό ότι παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία του Πακιστάν.

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι εξαπολύει επιθέσεις εναντίον ενόπλων σε περιοχές που δεν μπορεί να προσεγγίσει ο πακιστανικός στρατός.

Τον Μάιο, από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σκοτώθηκε ο δεύτερος στην ιεραρχία των ταλιμπάν και έξι ακόμη άτομα.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας