12:46 Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Παναθηναϊκός: Η νέα ΑΜΚ 19,1 εκατ. ευρώ δείχνει νέο "θερμό" μεταγραφικό καλοκαίρι

Παναθηναϊκός: Η νέα ΑΜΚ 19,1 εκατ. ευρώ δείχνει νέο "θερμό" μεταγραφικό καλοκαίρι

Το μεγάλο ύψος της νέας αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός (19,1 εκατ. ευρώ) και η σύνδεσή της με την αύξηση του μπάτζετ και τις μεταγραφές επιπέδου Μαξίμοβιτς.

Στο περιθώριο των (καθυστερημένων) εξελίξεων γύρω απ’ το θέμα του προπονητή, την απομάκρυνση του Φατίχ Τερίμ απ’ τον πάγκο του Παναθηναϊκού και την έλευση του Χρήστου Κόντη, υπήρξε κι ένα διαφορετικό ζήτημα το οποίο αν μη τι άλλο έχει ενδιαφέρον, καθώς αφορά το “μετά”.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού συγκάλεσε έκτακτη γενική Συνέλευση των μετόχων στα γραφεία της ΠΑΕ για το πρωί της 5ης Ιουνίου (11:00), με αποκλειστικό θέμα της την προκήρυξη νέας αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

Η είδηση στην προκειμένη περίπτωση αφορά το ποσό της αύξησης, το οποίο ορίστηκε στα 19.1 εκατ. ευρώ. Ποσό πολύ μεγάλο (διπλάσιο της ΑΜΚ των 9,8 εκατ. ευρώ που “τρέχει” απ’ τον Ιανουάριο και “κλείνει” σε λίγες μέρες), το οποίο είναι και το δεύτερο μεγαλύτερο επί ημερών Αλαφούζου μετά την ΑΜΚ των 20 εκατ. ευρώ που προκηρύχθηκε στις 10 Ιουλίου 2018.

Τότε που υπήρχαν συζητήσεις με τον… Παϊρότζ Πιεγκμποσάντ οι οποίες δεν κατέληξαν σε συμφωνία, καθότι ο Ταϊλανδός εξαφανίστηκε απ’ την Ευρώπη λόγω μπλεξιμάτων με τις βελγικές αρχές. Σ’ εκείνη την ΑΜΚ είχε καλυφθεί εντέλει το ποσό των 17.441.847,60 ευρώ με καταβολή μετρητών, με την πλευρά Αλαφούζου να εξοφλεί μέσω αυτών των χρημάτων τα δάνεια που είχε τότε πάνω της η ΠΑΕ.

Το μεγάλο ύψος της ΑΜΚ καλλιέργησε αρχικά μία αίσθηση πως όλο αυτό μπορεί να “συνδεθεί” με το ενδεχόμενο “εισόδου” στην “πράσινη” ΠΑΕ κι άλλων προσώπων κι επιχειρηματιών με ρόλο συμπαίκτη. Κάτι τέτοιο πάντως (σε πρώτη φάση) δεν επιβεβαιώνεται και δεν προκύπτει από πουθενά και η συγκεκριμένη αύξηση θα καλυφθεί εκ νέου απ’ την πλευρά Αλαφούζου.

Αυτό που δείχνει αντίθετα η εν λόγω ΑΜΚ των 19,1 εκατ. ευρώ, είναι πως θα υπάρξει νέο θερμό μεταγραφικό καλοκαίρι. Και το ύψος της αύξησης συνδέεται με την επικείμενη ενίσχυση της ομάδας με (άλλες 3-4) κινήσεις επιπέδου Μαξίμοβιτς, για τις οποίες θα πρέπει να υπάρχουν και τα απαραίτητα κεφάλαια και ταμειακά διαθέσιμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Διότι πάνω σ’ αυτό το κομμάτι αναμένεται να πέσουν τα περισσότερα απ’ τα χρήματα της νέας ΑΜΚ με ταυτόχρονη αύξηση του μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και ένα σημαντικό “μαξιλάρι” για τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ, τα συμβόλαια των παικτών κλπ.

Η ανακοίνωση της πρόσκλησης

Αναλυτικά η πρόσκληση του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τους μετόχους για τη Γενική Συνέλευση της 5ης Ιουνίου:

“ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

των Μετόχων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της Εταιρείας, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 05η του μηνός Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00π.μ. στα γραφεία της Εταιρείας επί της Λεωφόρου Πεντέλης 13, Βριλήσσια, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως στο παρακάτω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

1) Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των 19.100.000,10 ευρώ με καταβολή μετρητών στον ειδικό λογαριασμό της εταιρείας ή εάν το ποσό δεν καταβληθεί στον ειδικό λογαριασμό, με κατάθεση οποιουδήποτε ποσού σε οποιοδήποτε λογαριασμό της εταιρείας που δαπανήθηκε για τους σκοπούς της εταιρείας και με συμψηφισμό χρέους της εταιρείας προς τον καταβάλλοντα εισφορά με έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μίας ψήφου.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, οι κ.κ. Μέτοχοι καλούνται σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, που θα λάβει χώρα τη 12η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 π.μ. στην έδρα της εταιρείας και στα γραφεία της επί της Λεωφόρου Πεντέλης αρ. 13, Βριλήσσια, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του ιδίου ως άνω θέματος ημερήσιας διάταξης χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

Οι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 05ης Ιουνίου 2024 ή στην επαναληπτική συνεδρίαση αυτής στις 12 Ιουνίου 2024 οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους στο Ταμείο της Εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα και να υποβάλουν τα αποδεικτικά έγγραφα κατάθεσης, καθώς και τα τυχόν έγγραφα νομιμοποίησης αντιπροσώπων στα γραφεία της Εταιρίας πέντε (5) τουλάχιστον μέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, 15 Μαΐου 2024

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ”.

πηγή: sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ο τελικός του Conference League δεν είναι… προτεραιότητα για τον Ιταλιάνο

Conference League: «Αστακός» η OPAP Arena για τον τελικό – Το σχέδιο δράσης της ΕΛΑΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας