20:45 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Ακυρώθηκε η τελετή αποφοίτησης λόγω των διαδηλώσεων για τη Γάζα

Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Ακυρώθηκε η τελετή αποφοίτησης λόγω των διαδηλώσεων για τη Γάζα

Το Πανεπιστήμιο φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων ακύρωσε τη Δευτέρα την κύρια τελετή αποφοίτησης που ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Μαΐου, μετά από εβδομάδες φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων.

Το Κολούμπια σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αν και ακύρωσε τη βασική τελετή αποφοίτησης, θα πραγματοποιήσει μικρότερες τελετές αυτή την εβδομάδα και την επόμενη. Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, το πανεπιστήμιο θα πραγματοποιεί πλέον πολλαπλές, μικρότερες τελετές αντί για μία μεγάλη.

Η απόφαση έρχεται σχεδόν μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη περισσότερων από 200 διαδηλωτών από την αστυνομία της Νέας Υόρκης στην πανεπιστημιούπολη την περασμένη εβδομάδα.

Μετά τις συλλήψεις, το Κολούμπια δήλωσε ότι οι αστυνομικές αρχές θα παραμείνουν στην πανεπιστημιούπολη για να διασφαλίσουν την ασφάλεια τουλάχιστον μέχρι τις 17 Μαΐου, μετά την τελετή αποφοίτησης του πανεπιστημίου στις 15 Μαΐου.

«Γράφω σήμερα αυτό το απλό μήνυμα: Η συνέχιση του καταυλισμού αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για το εκπαιδευτικό περιβάλλον του Πανεπιστημίου», έγραψε ο Άλαν Γκάρμπερ, προσωρινός πρόεδρος του Χάρβαρντ, σε email του προς το σύνολο της κοινότητας του πανεπιστημίου.

«Όσοι συμμετέχουν ή διαιωνίζουν τη συνέχισή του θα παραπεμφθούν για ακούσια άδεια από τις σχολές τους», ανέφερε ο Γκάρμπερ. Οι φοιτητές που θα τεθούν σε ακούσια άδεια δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις, δεν θα μπορούν να διαμένουν σε κατοικίες του Χάρβαρντ και «θα πρέπει να πάψουν να είναι παρόντες στην πανεπιστημιούπολη μέχρι να αποκατασταθεί» ανέφερε ο προσωρινός πρόεδρος του Χάρβαρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reuters: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Δίκη Τραμπ: Ο δικαστής επέβαλε και πάλι πρόστιμο στον πρώην πρόεδρο, προειδοποιεί για φυλάκισή του

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας