22:55 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Πάνω από 7.000 χιλιάδες αφίξεις μεταναστών στη Λαμπεντούζα μέσα σε 24 ώρες

Πάνω από 7.000 χιλιάδες αφίξεις μεταναστών στη Λαμπεντούζα μέσα σε 24 ώρες

Eπιδεινώνεται η μεταναστευτική κρίση στην Ιταλία ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κατάσταση προσπαθώντας να διαχειριστεί τη ροή των αφίξεων.

Στη Λαμπεντούζα, ο Ερυθρός Σταυρός δυσκολεύεται να προσφέρει βοήθεια σε όλους καθώς το hotspot μπορεί να φιλοξενήσει μόνο μερικές εκατοντάδες άτομα, με αποτέλεσμα πολλοί μετανάστες να κοιμούνται στους δρόμους.

Σε 24 ώρες έφτασαν σχεδόν 7.000 άνθρωποι, πάνω από 120 μικρά αυτοσχέδια σκάφη. Το μοναδικό στο νησί κέντρο φιλοξενίας, μπορεί να δεχθεί μόνο μερικές εκατοντάδες άτομα και ο Ερυθρός Σταυρός εργάζεται όσο ποτέ άλλοτε για να συνεχίσει να παρέχει βασικές υπηρεσίες βοήθειας, σύμφωνα με τη Francesca Basile, εκπρόσωπο του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού στη Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με το Euronews το hotspot της Λαμπεντούζα, στη Σικελία, δεν είχε ποτέ τόσο κόσμο.

Ξεκινώντας τα ξημερώματα της 12ης Σεπτεμβρίου, τα αναξιόπιστα και ασταθή σιδερένια σκάφη ακολουθούσαν το ένα μετά το άλλο.

Δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης στο λιμάνι, όπου πράκτορες της Guardia di Finanza προσπάθησαν να περιορίσουν βίαια εκατοντάδες μετανάστες που ζητούσαν να εγκαταλείψουν την προβλήτα, επιβάλλοντας σε ανθρώπους που προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν πάνω από τον κλοιό. Το δημοτικό συμβούλιο της Λαμπεντούζα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο νησί.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, φέτος περισσότεροι από 120.000 μετανάστες έφτασαν στην Ιταλία δια θαλάσσης, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 11.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας