3:53 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Πάνος Σκουρλέτης: Η αλλαγή του Ποινικού κώδικα δεν έγινε για την Χρυσή Αυγή αλλά για το μαύρο χρήμα

Πάνος Σκουρλέτης: Η αλλαγή του Ποινικού κώδικα δεν έγινε για την Χρυσή Αυγή αλλά για το μαύρο χρήμα

Ο πρώην υπουργός και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως η αλλαγή ενός ποινικού κώδικα που για δέκα ολόκληρα χρόνια έχρηζε επικαιροποίησης είχε σαν στόχο το μαύρο χρήμα και σε πολλές περιπτώσεις προβλέπει βαρύτερες ποινές για τους παραβάτες ενώ σε καμία περίπτωση δεν έγινε με στόχο να πέσουν στα μαλακά φαινόμενα εγκληματικών ομάδων όπως αυτό της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Σταύρος Κοντονής, υποστήριξε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης δεν έθεσε ποτέ δημόσια αυτούς τους προβληματισμούς, δεν διαφοροποιήθηκε κατά την ψήφισή του στη Βουλή, ούτε και απευθύνθηκε σε κάποιο όργανο του κόμματος.
Επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την για στενές σχέσεις με την Χρυσή Αυγή αναφέροντας πως ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, και -επίσης- μετέπειτα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος είχε δηλώσει γιατί να μη δεχτούμε μία «σοβαρότερη Χρυσή Αυγή»…

Σε απάντησή του ο προσκεκλημένος της εκπομπής κ. Γιώργος Κύρτσος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για όψιμο ενδιαφέρον στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, χαρακτήρισε τον Σταύρο Κοντονή πολιτικό διαμάντι και συμβούλεψε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσέξει περισσότερο φωνές σαν και αυτή του Κοντονή και να αφήσει τους “Πολάκηδες”.

Ο κ. Κοντονής με αυτά που είπε, εκ των πραγμάτων και με δική του επιλογή ήρθε σε απόλυτη ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησε μόνος του, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης διευκρινίζοντας ότι και στην συγκεκριμένη περίπτωση τυπικά δεν έχει γίνει καμία διαγραφή. «Η σχέση αυτή προσδιορίζεται πια από τις πολιτικές θέσεις που υποστήριξε».

«Το να λες ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ με τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, “σταλινική αριστερά”, είναι κάτι πάρα πολύ βαρύ. Άρα μιλάμε για μια εκρηκτική, ολέθρια σχέση», τόνισε.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επικοινωνία του Σταύρου Κοντονή με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τρεις ημέρες, δεν έθεσε ποτέ αυτούς τους προβληματισμούς που είπε δημόσια, ούτε απευθύνθηκε σε κάποιο όργανο του κόμματος.

Ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές για τον χρόνο που επέλεξε να προχωρήσει σε αυτές τις δηλώσεις ο κ. Κοντονής, δηλαδή μια ημέρα μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, μια κορυφαία στιγμή για την Δημοκρατία στην Ευρώπη και μετά την μεγαλύτερη αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ελλάδα από το ’74 και μετά.

Δεν γράφηκε για τη Χρυσή Αυγή ο Ποινικός Κώδικας

Σχετικά με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι ο Σταύρος Κοντονής δεν διαφοροποιήθηκε κατά την ψήφισή του στη Βουλή.

Τόνισε πως ο Ποινικός Κώδικας δεν γράφτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε γράφτηκε για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Εξήγησε ότι πρόκειται για έναν κώδικα που παρουσιάζεται στη Βουλή ως σύνολο και δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις σε αυτόν παρά μόνον εκ των υστέρων, μετά την ψήφισή του.

Είπε επίσης ότι λόγω εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να κάνει απαραίτητες αλλαγές και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για υποκρισία, καθώς όπως είπε, οι παρεμβάσεις της στον Ποινικό Κώδικα δεν άλλαξαν τις επίμαχες διατάξεις, αλλά υποθέσεις μαύρου χρήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Σκουρλέτης: Το μιντιακό σύστημα επιθυμεί την εξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ

Κακλαμάνης και Σκουρλέτης για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας