22:03 Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Παπαγγελόπουλος: Κάποιοι δικαστές παραβιάζουν την διάκριση των εξουσιών

Παπαγγελόπουλος: Κάποιοι δικαστές παραβιάζουν την διάκριση των εξουσιών
  • Σε κάποιες περιπτώσεις δικαστών οι οποίοι πολιτικολογούν κατά της κυβέρνησης και παραβιάζουν τη διάκριση των εξουσιών, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
  • Υποστήριξε, επίσης, σχετικά με το “πόθεν έσχες”, η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών είναι σύμφωνη με την κυβέρνηση
  • Θεωρεί πως ο ο Αλέξης Τσίπρας θα επανεκλέγει και πως ο Κώστας Καραμανλής ίσως επιστρέψει στα πράγματα

«Κάποιοι, ελάχιστοι δικαστικοί λειτουργοί παραβιάζουν τη διάκριση των εξουσιών και πολιτικολογούν κατά της κυβέρνησης», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σπεύδοντας να προσθέσει ότι αυτή η στάση δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των δικαστών. Αναφερόμενος στο πόθεν έσχες, τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών είναι σύμφωνη με την κυβέρνηση.

«Είναι εντελώς άδικο για τους εισαγγελείς και δικαστές της χώρας μας να τους αποδίδεται ότι είναι απέναντι στην κυβέρνηση στο θέμα της ηλεκτρονικής υποβολής πόθεν έσχες. Η συντριπτική πλειοψηφία των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών είναι απόλυτα σύμφωνη με τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, η οποία, άλλωστε, απορρέει από την παλλαϊκή επιταγή για απόλυτη διαφάνεια σε όλους τους τομείς του δημοσίου βίου», τόνισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Παράλληλα, προέβλεψε νίκη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις επόμενες εκλογές, ενώ ερωτηθείς εάν εκτιμά πως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα κληθεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας, απάντησε: «Αν χρειαστεί, ο Καραμανλής δεν θα διστάσει καθόλου».

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, είπε πως «κατά κοινή παραδοχή, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, είναι ένας εξαίρετος Πρόεδρος».

Πηγή: Thepressproject

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας