21:07 Τρίτη 24 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Παπαγγελόπουλος: Πόρισμα-βόμβα του εισαγγελέα της Χάγης

Παπαγγελόπουλος: Πόρισμα-βόμβα του εισαγγελέα της Χάγης

Έκθεση-βόμβα του πρώτου Γενικού Εισαγγελέα της Χάγης, Λουίς Μορένο Οκάμπο, καταδεικνύει την ύπαρξη παραθεσμικού κυκλώματος στην Ελλάδα με επικεφαλής τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Όπως αποκαλύπτει το eReportaz κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας, Σάμπι Μιωνή, όχι μόνο αποκάλυψε την ύπαρξη του Report Ocampo το οποίο αποτελεί κόλαφο για τον κ. Παπαγγελόπουλο, για την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη αλλά και για δημόσιους λειτουργούς σχετικά με τον χειρισμό τους στην υπόθεση του επιχειρηματία, αλλά το κατέθεσε κιόλας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αργεντίνος Λουίς Μορένο Οκάμπο αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο τον ορισμό του πολέμιου της Διαφθοράς, ενώ το πόρισμα το οποίο εξέδωσε προέκυψε κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε βάθος από τον ίδιο αλλά και εξηγήσεις τις οποίες πήρε από τους εμπλεκόμενους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λουίς Μορένο Οκάμπο συναντήθηκε κατιδίαν και με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η οποία κατηγορείται από τον Σάμπι Μιωνή ως πλήρως καθοδηγούμενη από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ακολουθεί το ακριβές απόσπασμα της κατάθεσης του Μιωνή στη Βουλή, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής που βρίσκονται στη διάθεση του eReportaz.

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Αυτό έγινε το 2018.

Καταλαβαίνω ότι όλα αυτά σας ακούγονται εξωφρενικά, γιατί είναι. Εγώ τα ζούσα και ήταν σαν να ζούσα σε ένα παράλληλο σύμπαν, δεν τα πίστευα ότι γινόντουσαν. Και ακριβώς επειδή ακούγονταν παρανοϊκά και στους ανθρώπους που τα έλεγα και στη χώρα μου και αλλού, οι δικηγόροι μου στο θεώρησαν απαραίτητο να διερευνήσουν με έναν ανεξάρτητο τρόπο αυτά τα οποία έλεγα και τα γεγονότα.

Το αποτέλεσμα ήταν μία ανεξάρτητη έκθεση από τον Λούις Μορένο Οκάμπο. Ποιος είναι ο Λουίς Μορένο Οκάμπο; Είναι ο πρώτος Γενικός Εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Η έκθεση αυτή που σας καταθέτω, η έκθεση Οκάμπο, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι την επίμαχη περίοδο για την οποία συζητάμε υπήρχε ένα δίκτυο Ελλήνων δημοσίων λειτουργών με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο που είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Μιωνής –εγώ δηλαδή- να αποτελέσει στόχο μιας σειράς αβάσιμων ποινικών διαδικασιών. Αυτή είναι η Report Ocampo.

(Στο σημείο αυτό ο μάρτυς κ. Σάμπυ Μιωνής καταθέτει το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο της Γραμματείας της Επιτροπής)

Ο Άγγελος, ο Σταύρος και εγώ ζήσαμε μια απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία και θα το αποδείξω μέχρι το μεδούλι, ενώπιον κάθε αρχής. Όλα όσα συνέβησαν σε μένα, στον Άγγελο, στον Σταύρο και στους οικείους μας είχαν απώτερο σκοπό το παράνομο πλουτισμό μιας παρασιτικής για την ελληνική Δικαιοσύνη εγκληματικής ομάδας, χρησιμοποιώντας την πολιτική διάσταση της υπόθεσης Παπασταύρου, ώστε ο συνδυασμός τους να τύχει της πολιτικής στήριξης της τότε κυβέρνησης και της κοινωνίας που ήταν βαθιά πληγωμένη από την κρίση.

Σήμερα δεν είμαι εδώ για να δικαιωθώ προσωπικά, γιατί έχω δικαιωθεί. Άλλωστε η εγκληματική οργάνωση έχει μπει στο αρχείο και η κατάπτυστη ποινική δίωξη του Καλούδη που θάβει μαζί με την Τουλουπάκη και τον Ντζούρα τις δικαστικές συνδρομές έχει βγάλει η 14η Ανακρίτρια τυπικές κλήσεις και έχει βγάλει ένα πόρισμα, το οποίο είναι πραγματικός κόλαφος προς την ποινική δίωξη την οποία επικαλείται ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι με καθιστά αναξιόπιστο και η οποία συμπεριλαμβάνεται μέσα στη μήνυσή μου, μου οπότε θα τη λάβετε σήμερα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Μιωνή, με συγχωρείτε –πριν μοιράσω αυτό το έγγραφο- φαίνεται εδώ ότι κάποιος βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής με μία στρογγυλή σφραγίδα. Μπορείτε, επειδή είναι δυσανάγνωστο…

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Στο ΚΕΠ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Α, έχει βεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής.

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Βεβαίως.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Επειδή είναι πάρα πολύ σημαντικό το έργο που μας προσκομίσατε,…

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Το ξέρω ότι σημαντικό το έγγραφο. Αυτό βεβαιώνει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): …γι’ αυτό θα ήθελα να διευκρινίσω ποιος έχει βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής. Το ΚΕΠ είπατε;

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Το ΚΕΠ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Παρακαλώ να διανεμηθεί.

Το πρωτότυπο φαντάζομαι το έχετε εσείς στο αρχείο σας και αυτό είναι ακριβές αντίγραφο.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην “ΜΠΑΜ” που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας