13:03 Κυριακή 28 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Πάπας Φραγκίσκος: "Πρέπει να ξέρουμε να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή"

Πάπας Φραγκίσκος: "Πρέπει να ξέρουμε να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή"

Αίσθηση προκάλεσε σήμερα η ομιλία του πάπα Φραγκίσκου προς το συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

“Θα μας κάνει καλό να καλλιεργήσουμε, όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής, την αρετή που μας επιτρέπει να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή, μαρτυρώντας ότι το σημείο αναφοράς της ζωής, είναι ο Ιησούς”.

Ο Φραγκίσκος μίλησε για «τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον συνεπαγόμενο θάνατο και την καταστροφή, με τις επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές που προκαλούν απώλειες ζωών όχι μόνο από πυρά όπλων και πράξεις βίας, αλλά και από πείνα και θερμοκρασίες υπό το μηδέν».

Παρέθεσε αμέσως στη συνέχεια ένα εδάφιο από το Σύνταγμα του Βατικανού το οποίο λέει πως «κάθε πράξη πολέμου που στοχεύει την καταστροφή αδιακρίτως ολόκληρων πόλεων ή τεράστιων περιοχών με τους κατοίκους τους είναι ένα έγκλημα κατά του Θεού και της ανθρωπότητας το οποίο απαιτεί μια σκληρή και αδιαμφισβήτητη καταδίκη».

Αναφερόμενος στην κρίση με τους πυραύλους στην Κούβα το 1962, είπε: «Δυστυχώς, σήμερα επίσης, η πυρηνική απειλή έχει αυξηθεί και ο κόσμος αισθάνεται για άλλη μια φορά φόβο και αγωνία». Επανέλαβε την έκκλησή του για πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, λέγοντας πως ακόμη και η κατοχή τους για λόγους αποτροπής είναι «ανήθικη».

Αδελφοσύνη και δικαιοσύνη
«Αδέλφια, πρέπει να σηκώνουμε ο ένας τα βάρη του άλλου. Αντί να κάνουμε κακόβουλα σχόλια, να κουτσομπολεύουμε και να διχαζόμαστε, ας κοιταχτούμε με συμπόνοια, ας αλληλοβοηθηθούμε», τόνισε ο ποντίφικας.

«Ας αναρωτηθούμε: είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος διχάζει ή κατανοεί τις ανάγκες του άλλου; Του Ιησού ή του κακόβουλου σχόλιου; Τα κακόβουλα σχόλια είναι ένα θανατηφόρο όπλο, το οποίο σκοτώνει την αδελφοσύνη», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κάλεσε, δε, τους πιστούς, «να φέρονται σαν τον Ιησού» και «να καταλάβουν, με πιο ολοκληρωμένο τρόπο, τι σημαίνει δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε να αναφερθεί και στις επιθέσεις που δέχεται, τις τελευταίες ημέρες, από τον πατέρα Γκέοργκ Γκένσβαϊν, τον ιδιαίτερο γραμματέα του Βενέδικτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πάπας Φραγκίσκος δωρίζει πολύτιμα θραύσματα του Παρθενώνα στην χώρα μας και στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Πάπας Φραγκίσκος – Παρθενώνας: Ο Ποντίφικας δωρίζει θραύσματα στην χώρα μας και στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας