0:13 Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Παππάς gate: Tα άγνωστα μηνύματα Καλογρίτσα - Παππά

Παππάς gate: Tα άγνωστα μηνύματα Καλογρίτσα - Παππά

«Να μου κάνουν μήνυση για να δούμε ποιος είναι ο ‘‘ψευδομάρτυρας’’. Τότε θα απαντήσω όπως πρέπει. Με ήχο και εικόνα και όχι μόνο για τον Νίκο Παππά. Δεν έχω να χάσω τίποτα!

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


Το ραντεβού στου Αρβανίτη με τον «αρχηγό» και οι μετοχές του Αρτεμίου!
• «Κάντε μου μήνυση! Δεν έχω να χάσω τίποτα, μου τα πήρατε όλα» το μήνυμα του επιχειρηματία, που «απειλεί» με αποκαλύψεις με ήχο και εικόνα


Μου κατέστρεψαν την οικογένεια, την υγεία και την περιουσία. Δεν φοβάμαι τίποτα πλέον». Αυτή είναι η έκφραση την οποία χρησιμοποιούσε, όπως αποκάλυπτε η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» στις 23 Μαΐου 2021, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας σχολιάζοντας την επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα του από τους πρώην «συντρόφους» του στο πλαίσιο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Παππάς-Gate. Την ίδια ακριβώς πρόσκληση απευθύνει και σήμερα μετά την κατάθεση-σοκ στο Ειδικό Δικαστήριο της έμπιστης γραμματέως του, η οποία ενόρκως κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ότι από τα γραφεία του επιχειρηματία έφευγαν βαλίτσες με χρήματα τα οποία κατέληγαν στην Κουμουνδούρου, καθώς και ότι ο Νίκος Παππάς μαζί με τον Αρτέμη Αρτεμίου κατοικοέδρευαν στις επιχειρήσεις του εργολάβου. Κρατώντας ανά χείρας την «εγκυκλοπαίδεια» των γραπτών μηνυμάτων που αντάλλασσε με το… καμάρι του, Νίκο Παππά (σ.σ. αριθμεί 154 σελίδες), δηλώνει έτοιμος, εάν προκληθεί όπως χαρακτηριστικά λέει, να «απασφαλίσει» και να τινάξει στον αέρα όχι μόνο τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής αλλά και τη μισή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Τότε λοιπόν θα έχουμε την κορύφωση του δράματος. Αποκαλύψεις σε Dolby Surround, με ήχο και εικόνα. Οι εικόνες αυτές δεν ακουμπάνε μόνο τον Παππά αλλά και αρκετά ακόμη στελέχη, όλους όσοι ευεργετήθηκαν από τον Καλογρίτσα. Και μιλάμε για πολλά… πάρε-δώσε, τα οποία συμπεριλαμβάνουν μια εκτεταμένη χρονική περίοδο!», αναφέρει στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του επιχειρηματία.

SMS

Μέχρι και την κατάθεση της γραμματέως του ο Χρήστος Καλογρίτσας τηρούσε μια πιο συντηρητική στάση σχετικά με όλα όσα βίωσε την περίοδο του «μαύρου 2016», όταν δηλαδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο Νίκος Παππάς τον ενέπλεξε σε αυτή την καταστροφική ιστορία, όπως τη χαρακτηρίζει πλέον, για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel. Ωστόσο, μετά την κατάθεση της γραμματέως του και κυρίως τη μήνυση που κατέθεσε ο Νίκος Παππάς σε βάρος της φέρεται αποφασισμένος να τα παίξει «όλα ή τίποτα». Γι’ αυτόν τον λόγο, γνωρίζοντας το υλικό που έχει στα χέρια του, προκαλεί τους πρώην συντρόφους του να κινηθούν νομικά και εναντίον του!

«Βίβλος»

Η «Μ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στην κατοχή του εργολάβου υπάρχουν δεκάδες γραπτές συνομιλίες με τον Παππά, οι οποίες αποκαλύπτουν ότι ο πρώην υπουργός ήταν ο εγκέφαλος της προσπάθειας να στηθούν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ (με αποκορύφωμα το ΣΥΡΙΖΑ Channel αλά Αλ Τζαζίρα) με μπροστινό τον Καλογρίτσα, ο οποίος θα έβαζε μόνο το όνομα και όχι χρήματα. «Και στο τέλος της ημέρας βρέθηκε εκείνος και η οικογένειά του με φέσι 6.500.000 ευρώ, τα οποία δανείστηκε προκειμένου ο υιός του, Ιωάννης-Βλαδίμηρος, να βάλει στην εταιρεία η οποία συμμετείχε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό», αναφέρει πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του επιχειρηματία.

Από το περιεχόμενο των συνομιλιών, λοιπόν, αποκαλύπτονται πολλά. Κυρίως ότι την επίμαχη περίοδο του «μαύρου Σεπτέμβρη» του 2016, όταν και πραγματοποιήθηκε ο τηλεοπτικός διαγωνισμός-παρωδία, ο οποίος στη συνέχεια ακυρώθηκε από το ΣτΕ, υπήρχαν διαρκείς συνεννοήσεις μεταξύ του alter ego του Αλέξη Τσίπρα και του Καλογρίτσα για τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε ο δεύτερος να κινηθεί τόσο στο πλαίσιο συνεργασίας με τους Χούρι, όσο και αργότερα όταν οι ηγήτορες της πρώην κυβέρνησης εγκατέλειψαν το σχέδιο συμμετοχής της CCC στο εγχείρημα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα γραπτό μήνυμα το οποίο, σύμφωνα με καθ’ όλα αξιόπιστη πηγή, περιλαμβάνεται στη «βίβλο Καλογρίτσα» και εστάλη στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016 από τον Νίκο Παππά. Σε αυτό ο πρώην υπουργός φέρεται να ζητεί από τον Καλογρίτσα να παρευρεθεί σε συνάντηση, στις 8.30 το πρωί, «στου Αρβανίτη, μαζί με τον αρχηγό»!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», οι οποίες δεν επιδέχονται διάψευση, το «στου Αρβανίτη» δεν αφορά κάποια τοποθεσία ή στέκι, αλλά τον πρώην δημοσιογράφο και νυν ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος θα αναλάμβανε διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Channel που επιχειρούνταν να στηθεί εκείνη την περίοδο. Σε ό,τι αφορά τη λέξη «αρχηγός», συνειρμικά παραπέμπει στον τέως πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο τις κατάλληλες διευκρινίσεις δύνανται να δώσουν ο αποστολέας ή ο παραλήπτης του SMS, εάν φυσικά ερωτηθούν από την Προανακριτική.

Αρτεμίου

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φορά που ο Καλογρίτσας «κάρφωσε» την εμπλοκή Αρτεμίου σε αυτή την ιστορία ήταν κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής του κατάθεσης στην Προανακριτική. Τότε θυμήθηκε ένα χαρτί (σ.σ. είναι αυτό που είδε το φως της δημοσιότητας), στο οποίο καταγραφόταν το μοίρασμα των μετοχών του καναλιού. «Επίσης, σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα που ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου του Παππά» κατέθεσε χαρακτηριστικά, ενώ λίγη ώρα αργότερα έκανε αναφορά σε κάποιον… Α2, χωρίς, πάντως, να προσδιορίσει εάν πρόκειται για κυβερνητικό στέλεχος ή κάποιο άλλο πρόσωπο.

Από τον Μάιο του 2021 η «Μ» είχε αποκαλύψει ότι ο διαβόητος Α2 είναι ο αποκαλούμενος δικηγόρος των offshore, Αρτέμης Αρτεμίου, συνταξιδιώτης του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου κρατώντας σακούλες σούπερ μάρκετ, αλλά και στα γραφεία του Καλογρίτσα μεταφέροντας χρήματα από την Κύπρο!

Γράφαμε τότε: «Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από πρόσωπα του περιβάλλοντος του πρώην υπουργού που αποστασιοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, η αναφορά Καλογρίτσα στον Α2 δεν έγινε τυχαία, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2016 φέρεται να εστάλη μήνυμα από τον Νίκο Παππά στον εργολάβο μέσω του οποίου ανακοινωνόταν ο τρόπος που θα μοιράζονταν οι μετοχές του καναλιού που θα στηνόταν με τα λεφτά άλλου επιχειρηματία μετά το ναυάγιο με τους Χούρι. Βάσει του συγκεκριμένου SMS, το οποίο είναι άγνωστο εάν κατατεθεί στη Βουλή, ο Παππάς φέρεται να γνωστοποίησε στον εργολάβο ότι το ποσοστό του Α2 θα ξεπερνούσε το 15%».                                                                                          SMS

Ήχος και εικόνα

Την ίδια στιγμή γεννώνται απορίες γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο Νίκος Παππάς δεν επιλέγει να στραφεί και σε βάρος του επιχειρηματία. Πρόσωπα του περιβάλλοντος Καλογρίτσα αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ! « Δεν πρόκειται, γιατί τότε αυτομάτως θα τον νομιμοποιήσουν να βγάλει στη φόρα όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Και δεν πρόκειται για μηνύματα, αλλά για ντοκουμέντα με εικόνα και ήχο που δεν αφορούν μόνο τον Παππά» σχολιάζουν.

Όπως είχε αναφέρει και παλαιότερα η «Μ», στο στρατηγείο της εταιρείας «Τοξότης» στη Νέα Σμύρνη, το άντρο του Χρήστου Καλογρίτσα, εκτός από την «ομάδα Παππά», που σύμφωνα με την κατάθεση του εργολάβου είχε εγκατασταθεί, μπαινόβγαινε κόσμος και κοσμάκης. Από υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αδέλφια, ξαδέλφια σημαινόντων προσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέχρι και μεγαλοδημοσιογράφοι, οι οποίοι φέρονται να απολάμβαναν τα «προνόμια» που τους παρείχε ο εργολάβος. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι επαφές και οι συναντήσεις δεν ήταν «αόρατες», αλλά ότι οι πλέον σημαντικές έχουν αφήσει συγκεκριμένα ίχνη πίσω τους.              SMS

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη διάθεση του Ειδικού Δικαστηρίου το κινητό του Χ. Καλογρίτσα για να αποδειχθεί η γνησιότητα των sms

Ειδικό Δικαστήριο: O Καλογρίτσας κατέθεσε στο δικαστήριο το ημερολόγιο της γραμματέως του για τα ραντεβού με Παππά – Αρτεμίου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας