9:10 Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Παππάς για ηχητικό: Εννοούσα τον Σαμαρά όταν έλεγα για δουλειές

Παππάς για ηχητικό: Εννοούσα τον Σαμαρά όταν έλεγα για δουλειές

Για τον τομεάρχη οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ λύθηκε πολύ απλά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σήμερα από την αποκάλυψη των διαλόγων που είχε με τον Σάμπυ Μιωνή.  Και δεν φταίει ο …”Μωυσής” αυτή τη φορά, αλλά κάτι πιο πρόσφατο! Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Προφανώς αφαίρεσε όλα τα στοιχεία από τους διαλόγους που είναι καταγεγραμμένοι και δημιούργησε μια νέα δική εκδοχή των γεγονότων.

Για παράδειγμα μιλούσε με τον κ. Μιωνή και κατηγορούσε τον ίδιο τον συνομιλητή του, όπως εξήγησε …σήμερα, λέγοντας ότι “οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε”. Και ο επιχειρηματίας τον άκουγε απλά…

Υπάρχει όμως και ένα (τρόπος του λέγειν) τεράστιο ερώτημα: όπως ακούγεται να λέει στους διαλόγους θα πει στον Παπαγγελόπουλο να φωνάξει την εισαγγελέα Διαφθοράς ενώπιον του και να της πει «κορίτσι μου έχεις καταλάβει τι πας να κάνεις;». Και γιατί δεν έλεγε στον ίδιο τον συνομιλητή του, τον Σάμπυ Μιωνή: “αγόρι μου έχεις καταλάβει τι πας να κάνεις;”…

Και συνέχισε την επίθεση του εναντίον του κ. Α. Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι “Ήρθε η ώρα, ο κ. Σαμαράς, η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, να εμφανιστεί στην Επιτροπή εάν στοιχειωδώς έχει τα «κότσια» και μέσω δημόσιου βήματος να εξηγήσει: Τι έγινε με τα 2,6 εκατ. ευρώ, Τι ζητούσε επίμονα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο κάλεσε και δέχθηκε στο σπίτι του, Γιατί τρέμει σαν τον ψάρι την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο”.

Στο τέλος της δήλωσης του και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η εν λόγω συνάντηση ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Όχι, βέβαια».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Την ώρα που αποδεικνύεται ότι:

· Ο κ. Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, έλαβε 2,6 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.

· Ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφοράς, κυρίας Ράικου, ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2018.

Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά. Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου. Με μεθόδους κοπτοραπτικής, δηλαδή με αποσιωπητικά -γιατί άραγε;- στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία, παραποιεί το νόημα του διαλόγου.

Οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε. Οι μαφιόζικες μέθοδοι όμως θα αποκαλυφθούν. Και η αλήθεια θα λάμψει.

Ήρθε η ώρα, ο κ. Σαμαράς, η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, να εμφανιστεί στην Επιτροπή εάν στοιχειωδώς έχει τα «κότσια» και μέσω δημόσιου βήματος να εξηγήσει:

· Τι έγινε με τα 2,6 εκατ. ευρώ.

· Τι ζητούσε επίμονα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο κάλεσε και δέχθηκε στο σπίτι του.

· Γιατί τρέμει σαν τον ψάρι την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

· Γιατί πίεζε τον κ. Φιλιππάκη να μην γράφει για τους Μιωνή και Παπασταύρου και τι εννοούσε λέγοντας ότι «αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει τη ΝΔ».

· Γιατί το 2013 μεσολάβησε για να υπάρξει συμβιβασμό μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη;

Αλλά ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο κ. Παπασταύρου. Και να μας πει ποιανού χρήματα διαχειρίστηκε και σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα 2,6 εκατ. ευρώ. Η ΝΔ, κάθε φορά που πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, καταφεύγει σε μαφιόζικες μεθόδους. Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι όταν φωνάζει ο κλέφτης, δεν φοβάται ο νοικοκύρης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κασέτες Μιωνή: Ο Παππάς εμπλέκει και την Ελένη Τουλουπάκη

Προανακριτική: Στον εισαγγελέα με το ερώτημα της ψευδορκίας η κατάθεση Παππά

Ηχητικό «βόμβα»: Ο Νίκος Παππάς ομολογεί ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος έβγαζε λεφτά!

Το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Μιωνή-Παππά που προκαλεί πολιτικό «σεισμό»

Πέτσας για ανακοίνωση Μιωνή: «Βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους»

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας