13:07 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Παραίτηση Παπαγγελόπουλου ζητά ο Χατζηδάκης

Παραίτηση Παπαγγελόπουλου ζητά ο Χατζηδάκης

Την απομάκρυνση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από την κυβέρνηση, με αφορμή τις «χθεσινές του δηλώσεις για την δίκη της Χρυσής Αυγής», ζητά με δήλωση του αντιπροέδρου της, Κωστή Χατζηδάκη, η ΝΔ.

Ωστόσο από την ανάγνωση των σχετικών πρακτικών στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, δεν προκύπτει αναφορά του κ. Παπαγγελόπουλου στη Χρυσή Αυγή.

Με δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισε η προηγούμενη κυβέρνηση την Χρυσή Αυγή, μίλησε χθες για “πογκρόμ διώξεων που έγινε για επικοινωνιακούς λόγους”. Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι διώξεις των χρυσαυγιτών δεν έγιναν για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους εντυπώσεων» και κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι «λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην εν εξελίξει δίκη».

Ο κ. Χατζηδάκης καταλήγει ότι «για την πρωτοφανή αυτή δήλωση, δεν μπορεί να παραμένει άφωνος ο κ. Τσίπρας. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει είτε να παραιτηθεί, είτε να αποπεμφθεί. Σήμερα».

Το απόσπασμα των δηλώσεων Παπαγγελόπουλου χθες στη Βουλή:
Όσο αφορά τον κ. Πολάκη. Ο κ. Πολάκης, μήπως έχει παρεξηγηθεί σ’ αυτή την τοποθέτησή του; Μήπως δεν εκφράζει πρόθεση πολιτικών διώξεων αλλά μια αγωνία του- έστω με κάποιον μπρουτάλ τρόπο- για απονομή δικαιοσύνης και τιμωρίας κάποιων ενόχων; Αναρωτιέμαι.

Άλλωστε, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλάει για πολιτικές διώξεις και δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα πράγματα, απλώς, για να μην ξεχνιόμαστε. Η παρούσα κυβέρνηση, έχει σεβαστεί όλες τις η δικονομικές προϋποθέσεις σε όλες τις υποθέσεις που έχουν ανοίξει, δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση, παρότι καταβάλλεται μια προσπάθεια να φανεί το αντίθετο, αλλά εγώ θα υπενθυμίσω τα πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και όχι μόνο, με εντάλματα συλλήψεως που έγιναν στην προηγούμενη κυβέρνηση, καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους.

Διαβάστε ακόμη

            

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας