0:19 Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Παραίτηση της Επιτροπής Εμβολιασμών ζητεί ο Κουρουμπλής

Παραίτηση της Επιτροπής Εμβολιασμών ζητεί ο Κουρουμπλής

Ζήτημα παραίτησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης της κοινωνίας, μετά τις παλινωδίες ως προς την χορήγηση του εμβολίου της Άστρα Ζένεκα, στις ηλικίες κάτω των 60 ετών, έθεσε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στη Βουλή.

O κ. Κουρουμπλής ζήτησε από την κυβέρνηση, μετά το κλίμα ανησυχίας που προκάλεσε στην κοινωνία η αλλαγή πολιτικής της Επιτροπής Εμβολιασμών, να καταθέσει στο Σώμα τα πρακτικά των Επιτροπών Διαπραγμάτευσης της τιμής των εμβολίων και τα πρακτικά της Επιτροπής Αξιολόγησης του Φαρμάκου και τα σχετικά πρωτόκολλα. Όπως είπε “θα φανεί έτσι, πρώτον αν έγινε σωστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και δεύτερον αν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ακολούθησε τη σωστή διαδικασία, ζητώντας τη γνώμη των αρμοδίων θεσμών, ή αν τους παρέκαμψε και πήρε αποφάσεις κατ’ εντολή της κυβέρνησης.”

” Όταν σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική πριν από δύο και τρεις μήνες, σταμάτησε η χορήγηση του εμβολίου της Astra Zeneca  στους κάτω των 60 ετών και ιδιαίτερα στους νέους, στην Ελλάδα η Επιτροπή εισηγήθηκε τη χορήγησή του κανονικά. Και έρχεται τώρα η ίδια Επιτροπή μετά από δύο μήνες και ανακαλεί την απόφασή της, δημιουργώντας σύγχυση και ανησυχία. Πότε έκανε σωστά τότε ή τώρα;”, διαρωτήθηκε ο κ. Κουρουμπλής.

Διαβάστε επίσης 

Τι θα γίνει με τα self tests – Συνάντηση Σκέρτσου και Κοντοζαμάνη με αντιπροσωπεία του ΠΦΣ

Τείχος (ψυχικής) προστασίας για ασθενείς και υγειονομικούς

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας