19:30 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Παράκουσαν τον... Τσίπρα οι Σλοβένοι μυστικοί πράκτορες

Παράκουσαν τον... Τσίπρα οι Σλοβένοι μυστικοί πράκτορες

Καλύτερες συνθήκες εργασίας και αυξήσεις μισθών ζητούν περίπου 300 μυστικοί πράκτορες στη Σλοβενία, οι οποίοι ξεκίνησαν απεργία μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, αγνοόντας τις πρακτικές του… Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κάνει ότι μπορεί για να καταργηθούν! 

Όπως ανέφερε η σλοβενική εφημερίδα Dnevnik και σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, οι πράκτορες της Σλοβενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας (Sova) εκπληρώνουν μόνο τα βασικά τους καθήκοντα.

Οι μυστικοί αστυνομικοί δεν διατηρούν επίσημα το δικαίωμα στην απεργία, όμως αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη μορφή πάλης διεκδικώντας μία γενναία αύξηση στον μηνιαίο μισθό τους. Θα δικαιωθούν άραγε;

Σύμφωνα με άλλα σλοβένικα μέσα ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία λαμβάνουν 750 με 1.000 ευρώ μηνιαίως και ενώ ο μέσος μισθός στη Σλοβενία φτάνει τα 1.047 ευρώ.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την κήρυξη της απεργίας, όμως υποστήριξε ότι «εκτελούνται χωρίς προβλήματα όλα τα κρίσιμα για την εθνική ασφάλεια και τα άλλα συμφέροντα του κράτους καθήκοντα των πρακτόρων».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας