11:24 Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Παραλληλίζει τον Ξηρό με τον δολοφόνο της Άννυ ο Πανούσης

Παραλληλίζει τον Ξηρό με τον δολοφόνο της Άννυ ο Πανούσης

Με τη φράση «δεν πρόκειται να αυτολογοκριθώ ποτέ», μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του σχετικά με τον 27χρονο πατέρα της μικρής Άννυ Μπορίσοβα, που φέρεται να είναι υπεύθυνος για το θάνατο του μικρού παιδιού, για τον οποίο είχε πει ότι «συνήθως (σ.σ. άνθρωποι που έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα) αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Πανούσης υπερασπίστηκε το δικαίωμά του να εκφράζει τη γνώμη του και να μη βάζει τίποτα «κάτω από το χαλί», ενώ έριξε «καρφιά» εναντίον όσων τον «λιντσάρουν», φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις Πανούση, και «παρομοιάζοντας», μάλιστα, την υπόθεση του φερόμενου ως παιδοκτόνου, με την υπόθεση Ξηρού: «Θα ήθελα να μάθω από πολλούς τι θα γίνει με την ποινή. Τι σκέφτονται για ένα τέτοιο έγκλημα. Να βάλουμε ένα βραχιολάκι να τους βγάλουμε έξω; Να τους βάλουμε 20 χρόνια στην απομόνωση;», είπε χαρακτηριστικά.

«Γιατί δεν παραιτήθηκε κανείς όταν δεν σκοτώθηκαν δύο άτομα στις φυλακές;», συνέχισε τα «καρφιά» ο κ. Πανούσης, τονίζοντας ότι «Αυτοί που με λιντσάρουν με τον τρόπο τους, αυτό πρέπει να τελειώσει. Η σύγκρουση που έχω από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη θέση μου στο υπουργείο πρέπει να τελειώσει. Δέχομαι επιθέσεις από συγκεκριμένους ανθρώπους». «Τον τρελό του χωριού δεν μπορείς να τον εκλογικεύσεις», πρόσθεσε διευκρινίζοντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ότι δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

«Πρέπει να διαχωρίσουμε τον επιστημονικό λόγο από την πολιτική αφωνιά και εξηγώ: δεν πρόκειται ποτέ να αυτολογοκριθώ, δε βοηθά κανέναν αυτό και δεν είναι ο νέος τύπου πολιτικού να τα βάζουμε κάτω από το χαλί “τα ήξερα, δεν τα είπα”, επειδή ενοχλεί κάποιους. Θεωρώ αδιανόητο να γνωρίζω κάτι και να μην μιλάω. Αυτοί που με καταγγέλλουν μου ζητάνε τη γνώμη για το άσυλο και τις φυλακές που δεν είναι αρμοδιότητά μου. Τι έγινε και η γνώμη μου ενοχλεί; Η πραγματικότητα είναι εδώ και τιμωρεί όποιον κλείνει τα αυτιά της. Καλά θα κάνουν να διαβάσουν κανένα βιβλίο και τους εξηγώ ότι δεν είμαι υπουργός Δικαιοσύνης».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Πανούσης έθεσε εαυτόν στην κρίση των δύο κομμάτων που είναι στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «Αν αποφασίσουν, η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή τους».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας