21:44 Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις έως τις 29 Ιουλίου

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις έως τις 29 Ιουλίου

Παράταση της προθεσμίας υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως τις 29 Ιουλίου, ανακοίνωσε επισήμως το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές εκτιμήσεις.

Η παράταση δεν επηρεάζει την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου που θα πρέπει να γίνει έως τις 29 Ιουλίου. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου, ωστόσο μέχρι και την Τετάρτη δεν είχαν υποβληθεί περίπου τρία εκατομμύρια δηλώσεις Ε1, σχεδόν οι μισές από τις συνολικά 6,4 εκατ. που πρέπει να υποβληθούν φέτος.

Χαρακτηριστικό, ότι δύο στους τρεις ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες δεν έχουν υποβάλει δήλωση.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

Το Υπουργείο Οικονομικών υλοποιεί έμπρακτα τη δέσμευσή του για τη διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση όλων των φορολογούμενων πολιτών.

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021. Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022, η χρονική αυτή παράταση κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 29 Ιουλίου. Η Κυβέρνηση, ασκώντας σταθερά μια φορολογική πολιτική με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, παρατείνει το χρονικό περιθώριο υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Διαβάστε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις: Τι είναι ο «βοηθός», πώς δηλώνεται σε 6 βήματα

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει τις επόμενες ώρες το taxisnet για την υποβολή τους

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

             

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας