6:31 Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Παρέμβαση Κρεμλίνου φοβάται η Κομισιόν για τις εκλογές της Ε.Ε.

Παρέμβαση Κρεμλίνου φοβάται η Κομισιόν για τις εκλογές της Ε.Ε.

Οι Βρυξέλλες ανησυχούν για την παραπληροφόρηση που προέρχεται από τη Ρωσία ενόψει των επερχόμενων εθνικών και ευρωπαϊκών εκλογών.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βέρα Γιούροβα δήλωσε πεπεισμένη ότι το Κρεμλίνο θα δραστηριοποιηθεί στη χειραγώγηση των ψήφων των Ευρωπαίων και καλεί τις ψηφιακές πλατφόρμες που υπέγραψαν τον λεγόμενο Κώδικα Πρακτικής για την παραπληροφόρηση να εργαστούν πάνω σε αυτόν.

«Οι πολύ μεγάλες πλατφόρμες πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτόν τον κίνδυνο, ιδίως επειδή πρέπει να περιμένουμε ότι το Κρεμλίνο και άλλοι θα δραστηριοποιηθούν πριν από τις ευρωπαϊκές μας εκλογές. Περιμένω από τους υπογράφοντες να προσαρμόσουν τις ενέργειές τους ώστε να το αντικατοπτρίζουν ότι διεξάγεται ένας πόλεμος στον χώρο της πληροφορίας εναντίον μας και ότι υπάρχουν επερχόμενες εκλογές όπου κακόβουλοι παράγοντες θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των πλατφορμών για να τις χειραγωγήσουν. Οι επερχόμενες εθνικές εκλογές και οι εκλογές της ΕΕ θα αποτελέσουν μια σημαντική δοκιμασία για τον κώδικα που οι υπογράφοντες τις πλατφόρμες δεν πρέπει να αποτύχουν», τόνισε η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για τις αξίες και τη διαφάνεια.

Οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες που υπέγραψαν τον κώδικα πριν από έξι μήνες (Google, Meta, Microsoft, TikTok) δημοσίευσαν την Τρίτη μια πρώτη έκθεση σχετικά με το πώς μετέτρεψαν σε πράξη τις δεσμεύσεις τους για τη μείωση της διάδοσης της παραπληροφόρησης. Σύμφωνα με αυτήν, αποτράπηκαν εκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί και περιορίστηκε το παραπλανητικό περιεχόμενο.

Και η Βέρα Γιούροβα είχε ένα μήνυμα προς τον Έλον Μασκ, ο οποίος αποφάσισε να αποσύρει το Twitter από τον κώδικα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας