8:41 Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας για τη γιατρό που παρακινούσε πολίτες να μην κάνουν το εμβόλιο

Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας για τη γιατρό που παρακινούσε πολίτες να μην κάνουν το εμβόλιο

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας μετά τον θόρυβο, που προκάλεσε η ανάρτηση γιατρού της πόλης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία καλούσε τον κόσμο να μην κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό, υποστηρίζοντας ότι “προκαλεί διαταραχές στο DNA και καταστρέφει τα αγγεία”.

Σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος ξεκαθαρίζει πως :

«Η ενημέρωση του κοινού από τους γιατρούς σε θέματα της ειδικότητας ή του γνωστικού τους αντικειμένου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την Ιατρική Δεοντολογία. Η ενημέρωση πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε στοιχεία απόλυτα τεκμηριωμένα και διεθνώς παραδεδεγμένα….
Δεν επιτρέπεται η δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας….
Επιπρόσθετα, κατά την Ιατρική Νομοθεσία αποτελεί μείζον πειθαρχικό παράπτωμα η συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιατρική ηθική, επιστήμη και δεοντολογία ή που μπορεί να κλονίσει την πίστη της κοινωνίας προς το ιατρικό λειτούργημα».

Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι “δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από γιατρούς, που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»”.

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mελέτη ΕΚΠΑ για την ανάπτυξη αντισωμάτων έναντι του ιού SARS-CoV-2 μετά από εμβολιασμό με Pfizer ή AstraZeneca

Μόσιαλος για ινδική μετάλαξη: Θα έχουν πρόβλημα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

 

 

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας