10:04 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Παρίσι 2024. Μαγεία στον Σηκουάνα η μοναδική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Παρίσι 2024. Μαγεία στον Σηκουάνα η  μοναδική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

«Καλώς ήρθατε στο πλοίο!». Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού υπόσχονται πως η τελετή έναρξης που είναι προγραμματισμένη σε 459 ημέρες από σήμερα δεν θα έχει προηγούμενο. Οι Γάλλοι άφησαν ανοιχτή μια χαραμάδα μέσω της ξενάγησης των δημοσιογράφων με το πλοιάριο Clipper στον Σηκουάνα, για να δώσουν τροφή στη φαντασία του κόσμου για όσα θα συμβούν το απόγευμα της 26ης Ιουλίου 2024.

Για πρώτη φορά στα χρονικά των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων η τελετή έναρξης θα φιλοξενηθεί εκτός σταδίου, στον Σηκουάνα. Θα συμμετάσχουν 140 με 160 πλοιάρια τα οποία θα παρελάσουν σε μία απόσταση έξι χιλιομέτρων, από το Austerlitz στο Trocadero και μεταξύ των σημείων που θα περάσει το κονβόι θα είναι η Παναγιά των Παρισίων και το Λούβρο.

Κάποιοι από τους 10.000 συνολικά αθλητές που θα συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού θα έχουν την τύχη να βρεθούν πάνω στα πλοιάρια, ενώ στις όχθες του Σηκουάνα αναμένεται να συρρεύσουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Ο Τιερί Ρεμπούλ, ο άνθρωπος που έχει το γενικό πρόσταγμα για τις τελετές στο Παρίσι 2024, παραμένει Σφίγγα. Δεν θέλει να προδώσει το σενάριο και τις λεπτομέρειες της πρωτότυπης τελετής έναρξης. Προφανώς οι γενικές δοκιμές θα γίνουν σε πιο ήσυχα νερά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Για τους Γάλλους η τελετή έναρξης παραμένει μια μεγάλη πρόκληση και οι διοργανωτές βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην εμπειρία των βαρκάρηδων που μεταφέρουν τουρίστες στον ποταμό όλο τον χρόνο.

Οι συζητήσεις με τις 43 εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον Σηκουάνα και θα συμμετάσχουν στο μεγάλο εγχείρημα με 116 σκάφη από τα συνολικά 140-160 που θα απαιτηθούν, ξεκίνησαν το 2017 και οι σχετικές συμβάσεις υπογράφηκαν μόλις πριν από δύο εβδομάδες. Το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας παραμένει μυστικό, αλλά τα χρήματα που θα λάβουν από το Παρίσι 2024 θα είναι πολύ λιγότερα απ’ όσα θα εισέπρατταν στα τέλη Ιουλίου. Οι βαρκάρηδες θεωρούν υποχρέωσή τους να συμβάλουν σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, την οποία θεωρούν «ιστορικό γεγονός».

Όλοι οι πιλότοι θα εκπαιδευτούν για να μπορέσουν να διατηρήσουν σταθερή την απόσταση μεταξύ των σκαφών και την ταχύτητά τους.

Τα παριζιάνικα σκάφη δεν θα είναι τα μόνα που θα παρελάσουν, αφού αίτηση έχουν υποβάλει και οι κάτοικοι του Στρασβούργου.

Ο ακριβής αριθμός των θεατών που θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης στις όχθες του Σηκουάνα αρχικά είχε υπολογιστεί στους 600.000. Σήμερα οι διοργανωτές δείχνουν μια επιφυλακτικότητα ως προς το νούμερο λαμβάνοντας υπόψη τα logistics, τις μεταφορές αλλά και την άνεση των ανθρώπων. Το τελευταίο πράγμα που επιθυμούν είναι να στριμωχτούν, να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν το υπερθέαμα και να φύγουν δυσαρεστημένοι.

Εγινε επίσης γνωστό πως όσοι θα βρεθούν στις πίσω σειρές δεν θα πληρώσουν εισιτήριο, σε αντίθεση με τους περίπου 100.000 που θα καθίσουν κοντά στις όχθες του ποταμού και έχουν ήδη πληρώσει μεταξύ 90 και 2.700 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χώμα από την ιερή Άλτη της Ολυμπίας στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Με μπροστάρη τον Μακρόν η υποψηφιότητα του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας