11:40 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες αποκάλυψαν σήμερα αυτά που έκρυβαν τόσους μήνες για τον δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες αποκάλυψαν σήμερα αυτά που έκρυβαν τόσους μήνες για τον δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προκαλεί τον Γιάννη Οικονόμου και τον καλεί να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των άλλων ευρωβουλευτών από Ουγγαρία, Ισπανία κλπ που επικαλείται ότι φέρεται να έπεσαν θύματα παρακολούθησης.

Ζητά επιπλέον να διερευνηθεί ποιοι και ποιες εταιρείες εμπλέκονται στην χρήση του λογισμικού παγίδευσης και παρακολούθησης Predator στην Ελλάδα.

Και διαμηνύει πως «η αποκάλυψη της αλήθειας είναι ζήτημα Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα κάνει εκπτώσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη

Η Κυβέρνηση, αφού πρώτα χρειάστηκε σχεδόν δύο ημέρες για να ξεπεράσει την αμηχανία της μπροστά στην εξαιρετικά σοβαρή διαπίστωση της ειδικής υπηρεσίας του Ευρωκοινοβουλίου ότι μεταξύ διακοσίων και πλέον ευρωβουλευτών, ο μόνος που επιχειρήθηκε να παγιδευτεί το κινητό του ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσπαθεί ήδη συστηματικά να υποβαθμίσει την υπόθεση και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε διατεταγμένη υπηρεσία είπε ψέμματα ότι δεκάδες άλλοι ευρωβουλευτές έχουν πέσει θύματα των λογισμικών Pegasus και Predator. Επειδή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν κατέθεσε εικασίες αλλά αποδείξεις, καλούμε τον κ. Οικονόμου να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των άλλων ευρωβουλευτών από Ουγγαρία, Ισπανία κλπ που επικαλείται.

Σήμερα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη μόλις άνοιξε. Μετά την πρωτοβουλία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες αποκάλυψαν αυτά που έκρυβαν τόσους μήνες για τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Καλούμε την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να ερευνήσουν ποια πρόσωπα και ποιες εταιρείες εμπλέκονται στην χρήση του λογισμικού παγίδευσης και παρακολούθησης Predator στην Ελλάδα.

Η αποκάλυψη της αλήθειας είναι ζήτημα Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα κάνει εκπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΥΠ: Παραδοχή ότι παρακολουθούσε συνεργάτη της ΜΠΑΜ και του eReportaz

Ανδρουλάκης Predator: «Δεν θα δεχτώ οποιαδήποτε υποβάθμιση του θέματος»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας