1:35 Σάββατο 20 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα: Ακόμα περιμένουμε να ακούσουμε μια διαφορετική επιστημονική άποψη - Καμία σχέση ο θάνατος Τζωρτζίνας με Μαλένα και Ίριδα- Ο Γρ. Λέων στον Π. Κουσουλό (ηχητικό)

Πάτρα: Ακόμα περιμένουμε να ακούσουμε μια διαφορετική επιστημονική άποψη - Καμία σχέση ο θάνατος Τζωρτζίνας με Μαλένα και Ίριδα- Ο Γρ. Λέων στον Π. Κουσουλό (ηχητικό)

Ο πεπειραμένος Ιατροδικαστής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, βρέθηκε καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 του εκδότη και δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού.

Το βούλευμα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της άτυχης Τζωρτζίνας με βάση τα όσα δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας των δύο ανδρών και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τα ιατροδικαστικά θέματα. Οι ερωτήσεις του κ. Κουσουλού ξεκίνησαν από αυτό που φέρεται να αναφέρει στο βούλευμα του το δικαστικό συμβούλιο είναι ότι η απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας δεν έγινε μέσω της ασφυξίας αλλά έγινε πιθανότατα, οι ίδιοι οι δικαστές το θεωρούν βέβαιο, μέσω της χορήγησης κεταμίνης. Οι δικαστές έχουν όλη την δικογραφία είπε αρχικά ο κ. Λέων, μελετώντας λοιπόν όλη τη δικογραφία κοινός παράγοντας είναι ότι εξωγενής παράγοντας οδήγησε στο πρώτο περιστατικό και εξωγενής παράγοντας οδήγησε την κατάληξη αυτού του παιδιού.

Τώρα ως προς τον εξωγενή παράγοντα, συνέχισε ο κ. Λέων, φαντάζομαι ότι για το πρώτο περιστατικό διαπιστώνεται μια διάσταση απόψεων μεταξύ του εισαγγελέα και του συμβουλίου εκεί θα πρέπει να αξιολογηθεί το τι ακριβώς λένε τα επιστημονικά δεδομένα. Νομίζω, εκτιμώ, ότι οι συνάδελφοι γιατροί που έχουν καταθέσει θα έχουν δώσεις τις ερμηνείες τους, εξ άλλου για να μπορέσουμε σε μια υπόθεση που δεν έχουμε τοξικολογικές αναλύσεις οι οποίες να επιβεβαιώνουν το οτιδήποτε ουσιαστικά αυτό που μας μένει για να οδηγηθούμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα είναι η κλινική εικόνα και οι εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν γίνει εκείνη την περίοδο στον άνθρωπο ο οποίος εξετάζεται, στο παιδί στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στην συνέχεια ο εκδότης και δημοσιογράφος παρατήρησε ότι επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι γιατί και ο εισαγγελέας και οι καθ΄ όλα έμπειροι δικαστές, εκτιμούν, πιστεύουν, λένε, ότι η κυρία κατηγορουμένη αποπειράθηκε να δολοφονήσει και τον Απρίλιο του 2021 το παιδί και ως εκ τούτου υπέστη το άτυχο αυτό κορίτσι την καρδιακή ανακοπή, που στην συνέχεια δυστυχώς την κατέστησε τετραπληγική. Η απάντηση του κ. Λέων ήταν πολύ ενδιαφέρουσα γιατί είπε μιλώντας ιατροδικαστικά “δεν υπάρχει υπάρχει μεγάλη διαφορά”. Δηλαδή, ουσιαστικά και ιατροδικαστικά εδώ παραμένει αυτό που λέγαμε εξ αρχής και στην φιλόξενη εκπομπή σας ότι εξωγενής παράγοντας έχει οδηγήσει και στο πρώτο περιστατικό αλλά και στην κατάληξη αυτού του παιδιού. Αυτό είναι η σταθερά, τώρα ο εξωγενής αυτός παράγοντας βρέθηκε αδιαμφισβήτητα, δεν έχω ακούσει εξ άλλου αντίθετη επιστημονική άποψη μέχρι στιγμής για την κατάληξη….

Ακούστε εδώ όλο το ηχητικό ντοκουμέντο των όσων ελέχθησαν και φωτίζουν την υπόθεση με βάσει τα μέχρι στιγμής δεδομένα από επιστημονικής άποψης και γιατί δεν έχει καμία σχέση ο θάνατος Τζωρτζίνας με Μαλένα και Ίριδα :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Δεν κάμπτεται ο Παπαδόπουλος από την «κωλοτούμπα» του νέου δικηγόρου της Πισπιρίγκου – «Κάθε φορά που θα συκοφαντούμαι και μια μήνυση»

Πάτρα: Στη στατιστική το έριξε ο νέος δικηγόρος της Πισπιρίγκου μετά το βούλευμα-κόλαφο για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Πάτρα – Το παρασκήνιο πίσω από το βούλευμα – καταπέλτη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου (βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας