11:35 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Πάτρα: "Αν δω ξανά την κυρία αυτή με κόκκινη περούκα θα την αναγνωρίσω, πιστεύω ότι ήταν η Ρούλα..." - Η διαδρομή της κεταμίνης

Πάτρα: "Αν δω ξανά την κυρία  αυτή με κόκκινη περούκα θα την αναγνωρίσω, πιστεύω ότι ήταν η Ρούλα..." - Η διαδρομή της κεταμίνης

«Πιστεύω ότι εκείνη την ημέρα στο σπίτι στην Πάτρα ήταν αυτή. Είδα μια εύσωμη γυναίκα με τα ίδια χαρακτηριστικά. Είχε όμως κόκκινο προς καροτί μαλλί και όχι το ξανθό που τη βλέπουμε στις φωτογραφίες και στην τηλεόραση. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα στρογγυλό σκουλαρίκι που είχε κοντά στο στόμα. Αν δω την κυρία αυτή με κόκκινη ή καροτί περούκα, θα μπορέσω να την αναγνωρίσω».

Αποκλειστικό

του Νίκου Νικολετάκη

H συγκεκριμένη μαρτυρία-φωτιά ανήκει σε έναν χρόνιο χρήστη ναρκωτικών ουσιών (σ.σ. τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεση της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ»), ο οποίος αποτελεί τον πρωταγωνιστή της σημερινής έρευνας της εφημερίδας που είναι η πλέον συγκλονιστική στο πλαίσιο των αποκαλύψεων για το θρίλερ της Πάτρας.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, με το οποίο συναντηθήκαμε και συνομιλήσαμε πολλάκις, δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των δικαστικών αρχών καθώς είναι σε θέση να υποδείξει την παράνομη διαδρομή της φαρμακευτικής κεταμίνης και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο χρήστες και επιτήδειοι την προμηθεύονται από στέκια της Πάτρας αλλά και της Αθήνας.

κεταμίνη

Χρησιμοποιημένα φιαλίδια και σύριγγες με τη ναρκωτική ουσία

 

Το πλέον συγκλονιστικό της μαρτυρίας-φωτιά στην «Μ» είναι η αναφορά του ότι λίγο μετά την Πρωτοχρονιά του 2022, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε «έπαυλη» γνωστού ναρκέμπορου στα περίχωρα της Πάτρας, σε ένα σπίτι-φρούριο σε παραθαλάσσια κωμόπολη κοντά στην αχαϊκή πρωτεύουσα, συνάντησε μια γυναίκα η οποία του θύμιζε πολύ τη Ρούλα Πισπιρίγκου. «Αν δω την κυρία αυτή με κόκκινη ή καροτί περούκα, θα μπορέσω να την αναγνωρίσω», λέει και ξεκαθαρίζει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο, τα χαρακτηριστικά του οποίου μοιάζουν με εκείνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, δεν ήταν χρήστης ναρκωτικών! «Η κυρία αυτή με ρώτησε ‘‘πώς το πίνεις, ρε φίλε;’’. Ήθελε να της δείξω πώς γίνεται η ενδοφλέβια. Αμέσως κατάλαβα ότι δεν είναι χρήστης, φαίνεται αυτό.

κεταμίνη

 

Της λέω: ‘‘Καλά, ψωνίζεις και δεν ξέρεις πώς πίνεται; Θες να παίξεις παιχνίδια με τον χάρο; Τράβα τον δρόμο σου και εγώ τον δικό μου. Να σου εξηγήσει ο κύριος πώς πίνεται’’, και έδειξα τον έμπορο», αναφέρει ο μάρτυρας-κλειδί, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη γυναίκα σχολίασε τα τατουάζ που είχε: «Μου μίλησε με έναν ιδιαίτερο τόνο φωνής. Πώς μια γυναίκα ενδιαφέρεται για κάποιον να τον γνωρίσει; Όταν όμως της μίλησα έτσι, έμεινε πίσω μου και συζητούσε διακριτικά με τον έμπορο ναρκωτικών», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Η Ρούλα σας έχει παίξει ένα παιχνίδι. Μπορεί να αλλάξει τη φωνή της σε πολλούς διαφορετικούς τόνους και όχι αυτό που λέγανε με την κλειστή μύτη και το καναρίνι», πρόσθεσε. «Αν του την ‘‘πέσουν’’ (σ.σ. αναφέρεται στον έμπορο) και πάρουν το καταγραφικό, γιατί όλα καταγράφονται από κάμερες, θα τη δουν», τόνισε.

Ο «Γ.» (σ.σ. μάρτυρας) μας είπε πώς έτυχε και βρέθηκε σε αυτό το σπίτι όπου διακινούνται πολλά είδη ναρκωτικών: «Εγώ εκείνη την εποχή είχα πάει στο Θριάσιο τάχα μου ότι είχα κάτι και μου είχαν βάλει ‘‘πεταλούδα’’ γιατί δεν έχω φλέβες και έκανα τη χρήση από εκεί. Στην Πάτρα είχα βρεθεί επειδή πήγαινα να περάσω απέναντι για Ιταλία. Εκεί που καθόμασταν και πίναμε ένα τσιγάρο ‘‘μαύρο’’ ήρθε ένας τύπος με ένα μηχανάκι ‘‘τελειωμένος’’, τον φυσούσες και έπεφτε, και μας είπε: ‘‘Παιδιά, εκτός από ‘μαύρο’ μπορούν να σας προμηθεύσουν ό,τι ναρκωτικά θέλετε’’».

Ο «Γ.» και άλλα δύο άτομα μπήκαν σε έναν τράκτορα και πήγαν με νταλίκα στη συγκεκριμένη περιοχή έξω από την Πάτρα. Τα μέτρα έξω από το «άντρο διακίνησης ναρκωτικών», όπως μας το περιέγραψε, ήταν δρακόντεια. Υπήρχαν κάμερες που κατέγραφαν κάθε κίνηση, καθώς και άτομα σε τέσσερα μικρά ΙΧ: «Όταν πήγαμε εκεί όσοι επέβαιναν στα μικρά αυτοκίνητα, που μόνο φουσκωτοί δεν ήταν, μας σκάναραν από πάνω μέχρι κάτω. Τους μίλησε όμως αυτός που μας έφερε: ‘‘Δικοί μου είναι. Πάμε στον Γιώργο τον Καράφλα’’.

Όπως μας είπε είναι το παρατσούκλι του ανθρώπου που διακινεί τα ναρκωτικά. Χτυπήσαμε το κουδούνι, ανεβήκαμε πάνω και ψωνίσαμε διάφορα είδη ναρκωτικών. Εγώ αγόρασα μισό γραμμάριο κοκαΐνη έναντι 60 ευρώ. Μου λέει ‘‘φιλαράκι, έχω κι άλλα καλύτερα για να περάσεις μέσα στο καράβι. Έχω Special K έτοιμο σε σκόνη’’. Του λέω ‘‘δεν το θέλω’’». Όπως μας είπε ο «Γ.», αφού πλήρωσαν και ενώ ετοιμάζονταν να φύγουν, ο έμπορος τους είπε ότι όταν θα έρθουν την επόμενη φορά, να πουν στους ανθρώπους στα αυτοκίνητα Smart που φύλαγαν τσίλιες ότι πάνε στον «Γιώργο τον Καράφλα». «Στη συγκεκριμένη περιοχή όλοι ξέρουν και δεν μιλάνε», μας λέει χαρακτηριστικά ο «Γ.».

Η διαδρομή

κεταμίνη

Τα σπίτια που γίνεται η διακίνηση της κεταμίνης είναι κοντά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής

 

 

Παρουσία του «Γ.» η «Μ» κατάφερε όχι μόνο να καταγράψει τα δρομολόγια της κεταμίνης στους δρόμους της Αθήνας, αλλά και να εξασφαλίσει φιαλίδια τα οποία θα έπρεπε κανονικά να προορίζονται για φαρμακευτική χρήση. Ο μάρτυρας-κλειδί αποκαλύπτει ότι επιτήδειοι τη μεταφέρουν από τη Βουλγαρία και τη διοχετεύουν σε χρήστες κάτω από τη μύτη των Αρχών. Ο ίδιος προμηθεύεται αποκλειστικά φιαλίδια καθαρής κεταμίνης. Στη συνέχεια κάνει το κάθε φιαλίδιο τρεις δόσεις, αφού αραιώσει το περιεχόμενό του με νερό: «Παίρνω καθαρή κεταμίνη γιατί έτσι μπορώ να ελέγχω τι βάζω στον οργανισμό μου. Αποφεύγω το Special K, που είναι σε μορφή σκόνης, διότι δεν ξέρω τι έχει μέσα. Μπορεί ο έμπορος να θέλει να με στείλει», τονίζει. Αν πάρεις την καθαρή κεταμίνη, χωρίς να την αραιώσεις με νερό, υπάρχει περίπτωση να μην ξυπνήσεις, να πεθάνεις στον ύπνο σου», αναφέρει.

 

κεταμίνη

Φιαλίδιο καθαρής ιατρικής κεταμίνης που μας έστειλε χρήστης της ουσίας

 

Από το οδοιπορικό της «Μ» παρουσία του μάρτυρα-κλειδί προκύπτει ότι το παρεμπόριο καθαρής φαρμακευτικής κεταμίνης στην Αττική γίνεται τουλάχιστον σε δύο σπίτια στο Ζεφύρι, σε απόσταση αναπνοής από το τοπικό αστυνομικό τμήμα αλλά και από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής!

«Από εκεί την προμηθεύονται κάποιοι οι οποίοι τη διοχετεύουν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε πιο ακριβή τιμή. Εμένα που είμαι συστηματικός χρήστης δεν με συμφέρει και γι’ αυτό ψωνίζω από το Ζεφύρι», αναφέρει ο «Γ.», προσθέτοντας ότι «η συγκεκριμένη ουσία διακινείται ακόμα στην Αγιά Σωτήρα, που αποτελεί ‘‘άβατο’’ για τους απλούς πολίτες, και στο κέντρο της Αθήνας».

«Δρομολόγια τρόμου»

Από τη δημοσιογραφική μας έρευνα προκύπτει ότι όλοι όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν φαρμακευτική κεταμίνη και άλλα ναρκωτικά έρχονται είτε με ΙΧ από διάφορες περιοχές της Αττικής, και όχι μόνο, είτε χρησιμοποιώντας τα λεωφορεία που κάνουν το λεγόμενο «δρομολόγιο του τρόμου». Ο «Γ.» σχεδόν καθημερινά παίρνει το λεωφορείο της γραμμής προκειμένου να προμηθευτεί την κεταμίνη, έναντι 20 ευρώ το φιαλίδιο. Η «Μ» κατέγραψε εικόνες μέσα από λεωφορείο των ΚΤΕΛ που πηγαίνει μέχρι το Ζεφύρι. «Το λεωφορείο αυτό μεταφέρει αρκετούς τοξικομανείς, οι οποίοι κοιτούν καχύποπτα οποιονδήποτε άσχετο τολμήσει να επιβιβαστεί σε αυτό. Κάποιοι χρήστες μιλούν ανοιχτά μέσα στο όχημα για τις ουσίες που πάνε να προμηθευτούν και τους ντίλερ. «Επειδή είναι υπό την επήρεια ορισμένοι δεν μπορούν όχι μόνο να σηκώσουν το κεφάλι τους, αλλά ο οδηγός τους ξυπνάει για να κατέβουν. Όχι μόνο εισιτήριο δεν χτυπούν, ούτε το κουμπί της στάσης δεν πατάνε», μας λέει ο «Γ.».

Φωτογραφία μέσα από λεωφορείο που επιστρέφει από το Ζεφύρι – Υπάρχουν τοξικομανείς, ενώ λίγο νωρίτερα μέσα βρέθηκε μία μικρή μαθήτρια με την κηδεμόνα της !

Αυτό που παρατηρήσαμε εμείς είναι ότι οι οδηγοί έχουν τοποθετήσει διάφορα αυτοσχέδια εμπόδια (π.χ. κολλητικές ταινίες) για να αποτρέψουν κάθε κοντινή επαφή με τους συγκεκριμένους επιβάτες.
Όταν το λεωφορείο φτάνει στο σημείο που γίνεται το εμπόριο ναρκωτικών, οι χρήστες κατεβαίνουν ομαδικά για να προμηθευτούν τη δόση τους.

Σπίτι – φρούριο

Οι Έλληνες Ρομά που εμπορεύονται την κεταμίνη και τις άλλες ουσίες έχουν λάβει διάφορα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποφύγουν να πέσουν στα χέρια των Αρχών.

Στο λευκό σπίτι με τα ρολά, που θυμίζει κλειστό κατάστημα και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, οι έμποροι έχουν τοποθετήσει κάμερες ώστε να ελέγχουν ποιος κινείται από το προηγούμενο τετράγωνο. Τα ερμητικά κλειστά ρολά ανοίγουν για λίγα δευτερόλεπτα, ίσα ίσα για να μπει μέσα κάποιος χρήστης.

Το λεωφορείο στο Ζεφύρι λίγο πριν σταματήσει στη στάση – Αμέσως μετά κατέβηκαν όλοι οι τοξικομανείς για να πάνε στα σπίτια των εμπόρων ναρκωτικών

 

 

«Όταν πηγαίνουμε μας βλέπει από μακριά από τις κάμερες και μας ανοίγει το ρολό που είναι πάντα κατεβασμένο. Δεν προμηθεύει ναρκωτικά σε αγνώστους. Εμένα με ξέρει γιατί ψωνίζω χρόνια από εκεί και όταν με δει, έχει έτοιμα τα φιαλίδια», μας λέει ο «Γ.». Όπως μας εξήγησε ο ίδιος, ο έμπορος δεν δίνει ποτέ παραπάνω ποσότητα κεταμίνης από αυτήν που ξέρει ότι χρειάζεται κάθε χρήστης.

Εκτός από τα γνωστά ναρκωτικά, εκεί διατίθεται η ουσία πεθιδίνη καθώς και αυτοκόλλητες γάζες μορφίνης.
Ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών διαθέτει μάλιστα σκάνερ, το οποίο οι «πελάτες» ακούν ξεκάθαρα, για να παρακολουθεί τις συχνότητες του κέντρου της Άμεσης Δράσης. «Το κατάλαβα πρόσφατα και πραγματικά τρομοκρατήθηκα», μας είπε ο «Γ.».

Ασύρματος συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος ήταν στα χέρια κακοποιού και κατασχέθηκε

 

Σε περίπτωση που αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αρχίσουν να κάνουν ελέγχους στην περιοχή, οι έμποροι κρατούν τους χρήστες μέσα έως ότου βεβαιωθούν ότι το πεδίο είναι ελεύθερο! «Μπαίνεις και αγοράζεις ό,τι θέλεις. Έχω γυρίσει όλη την Ευρώπη, αυτό δεν το έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου», μας λέει ο «Γ.».
Ο μεγάλος φόβος του «Γ.», όπως μας είπε, είναι οι Βούλγαροι οι οποίοι πωλούν την κεταμίνη. Ο ίδιος θεωρεί ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να τον προστατέψει. Αντίθετα φοβάται τους επίορκους αστυνομικούς, οι οποίοι, όπως λέει, βοηθούν τους εμπόρους να αποφύγουν τη σύλληψη και κυρίως την κατάσχεση των ναρκωτικών. Και όχι μόνο αυτό. Δίνουν πληροφορίες στα μέλη των κυκλωμάτων ώστε να εντοπίζουν όσους τους έχουν καταγγείλει: «Αν αναφέρω κάποιον στην Αστυνομία, την επόμενη μέρα έχουν έρθει σπίτι μου και μου λένε ‘‘πάμε να αναιρέσεις, σε περιμένει ο δικηγόρος’’ (σ.σ.: μας ανέφερε το όνομα πασίγνωστου δικηγόρου ο οποίος φιλοξενείται συχνά στα τηλεοπτικά παράθυρα).

Ο χρήστης “Γ” φοβάται περισσότερο την Βουλγάρικη μαφία που φέρνει την καθαρή κεταμίνη και τους  επίορκους αστυνομικούς παρά τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών που την πωλούν!

 

 

«Με συλλαμβάνουν μέσα στο σπίτι του εμπόρου ναρκωτικών και μου λένε: ‘‘Βρήκαμε αυτό επάνω σου. Υπόγραψε ότι το προμηθεύτηκες από τον έμπορο’’. Εγώ όταν το υπογράψω, την επόμενη μέρα έξω από το σπίτι μου θα γίνεται χαμός από τους γύφτους. Με το ζόρι με πάνε στον δικηγόρο τους να αναιρέσω την κατηγορία. Λέω στον αστυνομικό: ‘‘Αν μου εγγυηθείς την ασφάλεια των παιδιών μου και τη δική μου θα υπογράψω’’. Υπάρχουν άλλοι που το έχουν κάνει και τους ψάχνουν ακόμα. Είναι ένα μέρος ανομίας εκεί», λέει χαρακτηριστικά ο «Γ.». Ο ίδιος δεν θέλει επ’ ουδενί να αποκαλυφθεί ποιος είναι, καθώς φοβάται για τη ζωή του: «Δεν υπάρχει καμία προστασία», τονίζει.

Δημήτρης Κούβελας – καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ


Η κεταμίνη, όπως και άλλες ουσίες με παρόμοιες ιδιότητες, μπορεί να προκαλέσει στερητικό σύνδρομο και σπασμούς. Αυτό μας ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας. Αυτό μπορεί να εξηγήσει και το φαινόμενο των σπασμών που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα ακόμα και όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ήταν παρούσα.

Όπως μας είπε ο κ. Κούβελας: «Η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια ως αναισθητικό σε παιδιατρικές επεμβάσεις, καθώς στους ενηλίκους προκαλεί ψευδαισθήσεις, αλλά και για κτηνιατρική χρήση. Είναι ένα ενδοφλέβιο αναισθητικό το οποίο στις δόσεις που αφορούν ιατρική χρήση θεωρείται ασφαλές, καθώς κάθε αμπούλα είναι μονοδοσική. Αντίθετα, η κεταμίνη που διατίθεται για επεμβάσεις στα ζώα είναι σε μεγαλύτερη συσκευασία, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χορήγησή της».

«Στις περισσότερες περιπτώσεις για την παρασκευή του Special K χρησιμοποιούν την κεταμίνη που χρησιμοποιείται για τα ζώα», αναφέρει ο καθηγητής Φαρμακολογίας.

«Τη θεωρούμε ασφαλές προϊόν όταν γίνεται με ιατρική εποπτεία και μέσα στο χειρουργείο».

Όπως μας είπε ο κ. Κούβελας, η κεταμίνη δημιουργεί γρήγορη και σταθερή αναισθησία με μυοχάλαση και όταν σταματήσει η έγχυση έχει μικρό χρόνο ημιζωής, οπότε σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ασθενής θα ανανήψει.
Ο μικρός χρόνος ημιζωής του φαρμάκου κάνει αρκετούς να χρησιμοποιούν την κεταμίνη ως «χάπι βιασμού», καθώς εκτός από την ιδιότητα να προκαλεί γρήγορη νάρκωση, εμποδίζει τα ερεθίσματα του πόνου να φτάσουν στον εγκέφαλο. Γι’ αυτό και τα θύματα δεν μπορούν να αντιδράσουν καθόλου.

«Το χρησιμοποιούμε και στα ζώα, γιατί θεωρείται ένα ασφαλές αναισθητικό που χορηγείται εύκολα. Στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί θάνατοι από αυτήν την ουσία, για να γίνει όμως κάτι τέτοιο με τη φαρμακευτική κεταμίνη θα πρέπει κάποιος να σπάσει πολλές αμπούλες», τόνισε ο κ. Κούβελας.

Το αναισθητικό αυτό φάρμακο καταστέλλει γρήγορα την αναπνοή, όπως και όλες τις λειτουργίες του οργανισμού.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι η κεταμίνη μπορεί να ανιχνευτεί στον οργανισμό ακόμα και αφού έχει φαινομενικά «εξαφανιστεί», μέσω ειδικών μηχανημάτων υψηλής ακρίβειας. Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα να εντοπιστεί και μέσω εξέτασης από το τριχωτό της κεφαλής.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας