22:38 Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Πατρα - Αποκλειστικό: Παραγγελία για διενέργεια dna στο αίμα της Τζωρτζινας που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο από την ανακρίτρια

Πατρα - Αποκλειστικό: Παραγγελία για διενέργεια dna στο αίμα της Τζωρτζινας που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο από την ανακρίτρια

Πατρα – Αποκλειστικό: Πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστώσει εάν όντως το φιαλίδιο με το αίμα το οποίο βρέθηκε σε ψυγείο του Καραμανδανείου ανήκει στην άτυχη Τζωρτζινα Δασκαλακη αναμένεται να διατάξει η 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών η οποία διενεργεί έρευνα για τη δολοφονία του άτυχου κοριτσιού. Σύμφωνα με πληροφορίες του eReportqz η έμπειρη δικαστική λειτουργός αναμένεται να παραγγείλει τη διενέργεια τεστ DΝΑ το οποίο θα αποκαλύψει εάν όντως το αίμα ανήκει στην 9χρονη. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο αίτημα αναμένεται να υποβάλλει και η πλευρά της κατηγορούμενης, Ρούλας Πισπιριγκου.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορταζ» το συγκεκριμένο φιαλίδιο με το αίμα βρέθηκε «ξεχασμένο» σε ένα από τα ψυγεία του Νοσοκομείου και είχε ληφθεί πριν την πρώτη, δυσεξήγητη, ανακοπή της Τζωρτζινας στις 11 Απριλίου 2021. Εάν τελικά ταυτοποιηθεί ότι το αίμα είναι της άτυχης Τζωρτζινας τότε ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να πραγματοποιηθεί εξέταση για να διαπιστωθεί εάν όντως στο παιδι είχαν χορηγηθεί ουσιες-δηλητήριο που της προκάλεσαν την ανακοπή και την κατέστησαν τετραπληγική.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η αποκάλυψη της ΜΠΑΜ της Κυριακής (21/5)

Το αίμα της Τζωρτζίνας και η διαζεπάμη – Το «χαμένο» φιαλίδιο που δίνει απαντήσεις και το υγρό υπόθετο στο κομοδίνο

Το παρασκήνιο για το πώς βρέθηκε το φιαλίδιο με αίμα της άτυχης Τζωρτζίνας, το οποίο ενδεχομένως να δώσει απαντήσεις στο τι προηγήθηκε της πρώτης και παρ’ ολίγον μοιραίας ανακοπής στις 11 Απριλίου 2021, αποκαλύπτει στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» γιατρός του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου.

Του Νίκου Νικολετάκη
• Το «χαμένο» φιαλίδιο που δίνει απαντήσεις και το υγρό υπόθετο στο κομοδίνο

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η ανεύρεσή του έγινε εντελώς τυχαία: «Γενικά στα μικρά παιδιά σε όλα τα νοσοκομεία συνηθίζεται όταν παίρνουν δείγματα αίματος να τα κρατούν στα ψυγεία της κάθε κλινικής μήπως και χρειαστεί να πραγματοποιήσουν κάποια νέα εξέταση, χωρίς να χρειάζεται να ξανατρυπήσουν τους μικρούς ασθενείς. Σε αυτήν την περίπτωση, κάθε 7 με 10 μέρες κάνουν εκκαθάριση του ψυγείου. Όταν τα παιδιά παίρνουν εξιτήριο πετιούνται τα δείγματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ενώ μετακινούσαν δείγματα αίματος από το ψυγείο των αιμάτων της Παιδιατρικής, φάνηκε ότι ένα φιαλίδιο είχε παραπέσει. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ήταν της Τζωρτζίνας (σ.σ. σύμφωνα με άλλη πηγή, βρέθηκαν φιαλίδια και από άλλα παιδιά, πάλι από το 2021, πράγμα πάντως που δεν επιβεβαίωσε).

Το δείγμα αίματος είχε ληφθεί στις 8/4, στα εξωτερικά ιατρεία την ημέρα που η Πισπιρίγκου πήγε το παιδί στο Καραμανδάνειο και προτού γίνει εισαγωγή του στον θάλαμο. Η συγκίνηση των γιατρών ήταν πολύ μεγάλη. Όταν είδαν την ετικέτα του παιδιού πάνω στο σωληνάριο δεν το πίστευαν. Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση για να το χειριστούν σωστά και να ειδοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές, ανέφερε.
Η γιατρός σημείωσε ότι το δείγμα αυτό μπορεί να μας δώσει πληροφορίες μήπως το κορίτσι είχε πάρει κάποια ουσία πριν φθάσει στο νοσοκομείο, από το σπίτι της. «Το παιδί, κατά δήλωση της μητέρας, έκανε κάποια τινάγματα και σπασμούς, πράγμα όμως που δεν είχαν διαπιστώσει οι γιατροί. Για να γίνει αυτό ενδεχομένως να της είχε δοθεί κάποια ουσία, κεταμίνη ή κάτι άλλο».

Στην ερώτηση αν μετά από έναν χρόνο μπορούν να φανούν ίχνη ουσιών, η γιατρός μας είπε ότι είναι κάτι που μπορεί να γίνει, αλλά θα χρειαστεί χρόνο: «Όταν φεύγει όμως ο ορός από τον οργανισμό παύει ο μεταβολισμός της κεταμίνης ή άλλων ουσιών, οπότε μπορούν να ανιχνευθούν, αλλά θα πρέπει να γίνει μια επιστημονική μελέτη πολύ συγκεκριμένη, για να δούμε πόση θα ήταν αυτή η ποσότητα σε συγκεκριμένο χρόνο. Είναι μια διαδικασία δύσκολη, αλλά ενδεχομένως να μας φωτίσει κάποια πράγματα», ανέφερε.

Στο κομοδίνο
Την ίδια στιγμή, άλλος γιατρός από το Καραμανδάνειο, που είχε αναλάβει τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας, είπε στην «Μ» τι ακριβώς συνέβη με τη διαβόητη ουσία διαζεπάμη, την οποία όπως είχαμε αποκαλύψει αναζήτησε δύο φορές η Πισπιρίγκου το απόγευμα της 8ης Απριλίου ενώ το 9χρονο κοριτσάκι νοσηλευόταν. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, πρόκειται για το υγρό υπόθετο Stesolid, που περιέχει το δραστικό συστατικό διαζεπάμη, έναν τύπο φαρμάκου που ονομάζεται βενζοδιαζεπίνη.

 

 

Οι βενζοδιαζεπίνες, όπως η διαζεπάμη, είναι αποτελεσματικές στη γρήγορη μείωση των συμπτωμάτων άγχους και διέγερσης που συμβαίνουν σε ένα μανιακό επεισόδιο της ψυχιατρικής νόσου, διπολική συναισθηματική διαταραχή. Χρησιμοποιούνται ακόμα ως ηρεμιστικά, ανακουφιστικά του άγχους και για χαλάρωση των μυών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Στα χέρια της παιδοψυχολόγου οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας – Οι τρίχες από το κεφάλι της “κλειδί” για την υπόθεση; (βίντεο)

Πάτρα: Το σκεπτικό του Εισαγγελέα για την προφυλάκιση της Πισπιρίγκου – Οι εξελίξεις με το αίμα της Τζωρτζίνας


«Βάζουμε δίπλα στο κομοδίνο όλων των παιδιών που κάνουν εισαγωγή για πιθανό επεισόδιο σπασμών ένα συγκεκριμένο φάρμακο. Ο λόγος είναι να δοθεί άμεσα από το νοσηλευτικό προσωπικό στον μικρό ασθενή με την εκδήλωση των σπασμών, ώστε να μην υπάρξει ουδεμία καθυστέρηση. Αυτό είναι για την ασφάλεια κάθε παιδιού. Όταν παραστεί ανάγκη να του το κάνουμε απευθείας. Δεν το πειράζουν οι γονείς, δεν έχουν καμία σχέση με το φάρμακο, το οποίο το τσεκάρει κάθε βάρδια αν υπάρχει διαθέσιμο το υπόθετο στο συρτάρι. Αυτά να ξέρετε ‘‘χρεώνονται’’ καθώς ανήκουν στις ναρκωτικές ουσίες. Οπότε η νοσηλεύτρια το τσεκάρει και υπογράφει ότι το παρέλαβε, γιατί μετά δεν θα υπήρχε τρόπος να το αντικαταστήσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της Τζωρτζίνας έγινε έλεγχος και το φάρμακο υπήρχε. Δεν δόθηκε ποτέ. Μόλις έφυγε το κορίτσι (μετά την ανακοπή και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου), το φάρμακο επεστράφη».

Η γιατρός μας είπε ότι όταν χρειάστηκε να διασωληνωθεί η Τζωρτζίνα, την ημέρα που παρουσίασε την κρίσιμη ανακοπή ο αναισθησιολόγος της χορήγησε ποσότητα από μια ουσία που έχει περίπου τις ιδιότητες της διαζεπάμης, ώστε να κοιμηθεί η μαθήτρια και να μπορέσει να την «αερίσει» χωρίς προβλήματα. Όταν το παιδί αποκτά δική του καρδιακή λειτουργία αρχίζει να έχει και ανάσες, οι οποίες «ανταγωνίζονται» με τη συσκευή διασωλήνωσης. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα κεταμίνη και διαζεπάμη.

Από την “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας