16:19 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα - Απολογία Πισπιρίγκου: «Εγώ δεν έχω καμία σχέση, ούτε τις κεταμίνες ξέρω» - "Αιχμές" για Πέτρο Κουσουλό, Ανδρέα Ηλιάδη

Πάτρα - Απολογία Πισπιρίγκου: «Εγώ δεν έχω καμία σχέση, ούτε τις κεταμίνες ξέρω» - "Αιχμές" για Πέτρο Κουσουλό, Ανδρέα Ηλιάδη

“Πυρά” κατά του Ανδρέα Ηλιάδη, του εντατικολόγου Τζιούβα και άλλων γιατρών και νοσηλευτών που βρίσκονταν μέσα στο θάλαμο, όταν υπέστη ανακοπή η Τζωρτζίνα εξαπέλυσε σήμερα κατά την απολογία της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου. Στην αρχή της (μαραθώνιας) απολογίας της η κατηγορουμένη από την Πάτρα κατηγόρησε τον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών  ότι έδινε μηνύματα εκτός δικογραφίας στην εφημερίδα  ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ και στον Πέτρο Κουσουλό. Είπε μάλιστα  ότι έχει κινηθεί νομικά κατά της εφημερίδας.

Του Νίκου Νικολετάκη

Η  μητέρα υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με κεταμίνη- την ουσία δηλαδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία της κόρης της. Υποστήριξε ότι οι γιατροί που κατέθεσαν στο ακροατήριο είπαν ψέματα. «Είναι πολύ δύσκολο να πεις την αλήθεια, να πεις ότι κάτι πήγε στραβά. Σας είπαν ψέματα εδώ και μετά βγήκαν έξω και το έπαιζαν ήρωες στα κανάλια», είπε η κατηγορούμενη μητέρα σχολιάζοντας τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο.

Η 35χρονη άφησε σαφείς αιχμές για τον διευθυντή του παιδιοκαρδιολογικού τμήματος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Ιωάννη Παπαγιάννη αλλά και για τον Μάνο Δασκαλάκη για τη στάση που κράτησε τον τελευταίο καιρό πριν τον θάνατο της κόρης τους. Όπως  είπε, η οικογένεια δεν πέρασε μαζί τις γιορτές πριν φύγει η Τζωρτζίνα από τη ζωή, καθώς ο Μάνος Δασκαλάκης είχε κολλήσει κορονοϊό. «Κάθε στιγμή των παιδιών μας, του παιδιού μας, ήταν για εμένα το πιο ιερό πράγμα, που θα μπορούσε να συμβεί. Επειδή είχε συμβεί αυτό με τα άλλα δύο παιδιά, θεωρούσα ότι δεν έπρεπε να χάνεις ένα δευτερόλεπτο μαζί τους. Είχα εκνευριστεί με τον Μάνο, θεωρούσα ότι θα έπρεπε να έρθει έστω για ένα δευτερόλεπτο να πει «χρόνια πολλά», «καλή χρονιά». Από τη στιγμή που έχεις παιδιά, για εμένα όλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία σε άλλες στιγμές της απολογίας της, εμφανίστηκε οργισμένη και σε άλλες φορτισμένη συναισθηματικά.

Απολογία της κατηγορουμένης

“Η Τζωρτζίνα μου όσο ήταν στο σπίτι της συμπεριφερομασταν κανονικά. Της δίναμε εντολές για να εκτελέσει. Σε μια εντολή σήκωσε το δάχτυλο της το τράβηξα βίντεο και το έστειλα στον μπαμπά της και στον κ.Ηλιάδη αν θυμάμαι καλά
Το μέλημα μας και η ευχή μας ήταν να σταθεί στα πόδια της να μιλήσει να κάνει αυτά που έκανε πριν την τετραπληγία. Στο ένα δευτερόλεπτο που έδινε μας έδινε δέκα χρόνια ζωής μας έδινε τη δύναμη να παλέψουμε. Ήταν πολυ δυνατή. Η Τζωρτζίνα είχε πάρει πολυ ύψος.
Βλέπαμε ότι η Τζωρτζινα άρχιζε να επικοινωνεί σιγά σιγά και στο σπίτι είχε μια τεράστια εξέλιξη για μένα και τον φυσικοθεραπευτή. Η μαγνητική έδειχνε όμως άλλο. Μας έδειχνε ότι αντιλαμβάνεται το αστείο,τη φωνή. Μπορούσε να φωνάξει κάποιος και το παιδί να τρομάξει. Η μόνη μας ευχή και προσδοκία ήταν να ξυπνήσει η Τζωρτζ’ινα ένα πρωί και να είναι το παιδί που ήταν πριν το Καραμανδάνειο.”

Η κατηγορούμενη με κλάματα περιέγραψε περιστατικό όπου η Τζωρτζίνα προσπαθούσε να πει “μαμά” και “μπαμπά”.
“Βγήκα έξω κλαίγοντας και πήρα τηλέφωνο τον μπαμπά της και του είπα το παιδί είπε την πρώτη του φράση. Προσπαθούσε. Στον ύπνο της μιλούσε κανονικά και έλεγε κουβέντες.
Αυτό το είχε παρατηρήσει και η μητέρα του Μάνου. Μιλούσα συνεχώς με τον κ. Ηλιάδη και αποφασίσαμε να κάνουμε μια μαγνητική.

Η Πισπιρίγκου έκανε αναφορά στην περίοδο των εμβολίων για covid λέγοντας ότι η ίδια εμβολιάστηκε ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης όχι.
“Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ο κ Παπαγιάννης δεν άφηνε να κάνει η Τζωρτζίνα παρά το γεγονός ότι ήταν σε ευπαθή ομάδα. όπως είπε ντύθηκε Αι Βασίλης την παραμονή  της Πρωτοχρονιάς για να δώσει δώρα στην Τζωρτζίνα γιατί ο Μάνος είχε κορωνοϊό.”


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαζεύει μηνύσεις και αγωγές o τέταρτος κατά σειρά συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πάτρα – Κεταμίνη: Πέτρος Κουσουλός και Γρηγόρης Λέων απαντούν στον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά το θάνατο του Μάθιου Πέρι


Για την ημέρα της μαγνητικής
“Ο Ηλιάδης μου είπε ότι δεν έχει προσδόκιμο ζωής ότι έχει επιδείνωση μετά τη μαγνητική. “Μα πως” του λέω; Μείναμε όλοι με το στόμα ανοιχτό. Τον ρώτησα τι μπορούμε να κάνουμε ; “Τίποτα” μου απάντησε!
Προσπαθούσα να καταλάβω και εκείνος έφυγε. Η Τζωρτζίνα κοιμόταν. Πέρασαν δυο ώρες και δεν ξυπνούσε.Πήρα τον Ηλιάδη και μου λέει “μην αγχώνεσαι κάποια παιδιά αργούν.”
Ξύπνησε τελικά το μεσημέρι. Πήγαμε σπίτι και μετά πήγε στο κέντρο που πήγαινε. Με πήραν τηλέφωνο μετά από μιάμιση ώρα και μου λένε ότι το παιδι δεν είναι καλά.
Όταν γύρισε είδα στην αριστερή της πλευρά μελανιές. Πήρα το κέντρο και μου είπαν ότι δεν ξέρουν. Φώναξα το φυσικοθεραπευτή και τελικά ήταν από τις βίδες στο καρότσι. Μετά από λίγο η Τζωρτζινα είχε αφρούς ήταν τα χέρια της γυρισμένα μιλούσα με τον Μάνο στο τηλέφωνο. Ήταν σοκαριστικό δεν ήξερα τι να κανω ήταν η πρώτη φορά που το έκανε αυτό
Προσπαθησα να της κάνω αναρρόφηση αλλά ήταν σφιχτά τα χείλη της. Ο Μάνος έλεγε στη βιντεοκλήση “πάρε τον Ηλιάδη”.  Έβαλα τη Τζωρτζινα στο κρεβάτι. Πήρα την εντατική και ρώτησα μετά την μαγνητική γίνεται αυτό; Το ίδιο βράδυ έκανε εμετό. Τη σηκώσαμε την κάναμε μπάνιο και πήραμε τον Ηλιάδη και μου λέει ότι δεν είναι από τη μαγνητική ότι μπορεί να κόλλησε κάτι. Πως γίνεται αυτό τον ρώτησα.  “Ηρεμήστε” μου είπε και “σταματήστε τα φάρμακα και το γάλα”. Την επόμενη ημέρα ήρθε ο φυσικοθεραπευτής και ειχε 86 οξυγόνο.  Μου λέει “άσε το οξύμετρο πάνω στο παιδί.” Ρώτησα τον Ηλιαδη και μου είπε ότι είναι από τη χλωράλη. “Μην φοβάσαι μην ανησυχείς”. Τον πήρε και ο Μάνος τηλέφωνο και του λέει τα ίδια με μένα και το παιδι να πάει στα εξωτερικά

Πήγαμε στην παιδιατρική και εκλιπαρούσα τον Ηλιάδη να την πάνε στη ΜΕΘ γιατί έβλεπα ότι  κάτι συνέβη στο παιδί.  Στο τελευταίο επεισόδιο αφού έχει κάνει τρία επεισόδια κάνει και ένα μεγαλύτερο και η γιατρός μου είπε ότι ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης. Όλα τα επεισόδια δεν ήταν βαριά. Έχετε δει τα βίντεο. Στο τελευταίο επεισόδιο τελικά κατέβηκε γιατρός και πήρε την Τζωρτζίνα στην εντατική. Έμεινε και μου είπαν ότι δεν έκανε κάτι. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ανέβασε πυρετό και ότι έκανε κάποια αλλεργία σε αντιβίωση. Δεν ήξερα ότι είναι αλλεργική”.

 

«Δεν έχει προσδόκιμο ζωής»
Η κατηγορούμενη αναφερόμενη στα αποτελέσματα της μαγνητικής που είχε κάνει η μικρή Τζωρτζίνα λίγο πριν πεθάνει ανέφερε: «Μετά τη μαγνητική ο Ηλιάδης, βγήκε έξω και μου είπε ότι η Τζωρτζίνα δεν έχει πολλή ζωή. Μου είπε “σταματήστε τις λογοθεραπείες, τις φυσικοθεραπείες, το παιδί δεν έχει προσδόκιμο ζωής”. Μου είπε πως η Τζωρτζίνα είχε επιδείνωση. Εδώ στην αίθουσα προς τιμή της το είπε μόνο μία γιατρός. Του είπα τι μπορούμε να κάνουμε; Μου είπε τίποτα. Μου είπε πως ο εγκέφαλος της καίει περισσότερες λάμπες» περιέγραψε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ήταν η κατηγορούμενη όταν αναφέρθηκε και στο μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022, όταν η μικρή Τζωρτζίνα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, τελικά κατέληξε. Η κατηγορούμενη θέλησε να ξεκαθαρίσει στην απολογία της, ότι ενημέρωσε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για το επεισόδιο και ήταν κατηγορηματική ότι δεν έχει καμία σχέση με το θάνατο του παιδιού της.

“Έκλαιγε ο Μάνος στα πόδια της”
«Έκλαιγε ο Μάνος στα πόδια της. Την σήκωσα πάνω μου και την ρώτησα “γιατί με άφησε μόνη μου”; Της έλεγα “Τζωρτζίνα μου γιατί και εσύ”. Ορκίστηκα εκείνη την ώρα ότι θα βρω τι έπαθε. «Όταν είδα το παιδί… είπα “γιατί με άφησες μόνη μου; Γιατί κι εσύ; Τι γινόταν”;» είπε με λυγμούς και συμπλήρωσε, κλαίγοντας: «Ορκίστηκα εκείνη την ώρα ότι θα το βρω τι έχει γίνει. Εγ’ω δεν έχω καμία σχέση. Ούτε τις κεταμίνες ξέρω, ούτε τίποτα. Είναι πιο τίμιο να παραδεχτείς ένα λάθος παρά να φτιάχνεις ιστορίες. Δεν άκουσα από κανέναν γιατρό ή από νοσηλευτή ένα «ίσως». Όλοι τους κατηγορηματικοί. Ούτε ένα «ίσως». Πολλή υπερβολή. Πόσο άλλο;».

Όσον αφορά τα επεισόδια της Τζωρτζίνας που είχαν προηγηθεί και τα βίντεο που είχε τραβήξει η κατηγορούμενη τόνισε πως ήταν κάτι που της είχε ζητήσει ο κ. Ηλιάδης. «Αυτό το βίντεο μου είχε ζητήσει ο ίδιος ο Ηλιάδης να το τραβήξω. Μου έλεγε “θα μου δείχνεις το μόνιτορ και το παιδί”. Πως το τράβηξα δεν ξέρω, φαίνονται τα χέρια μου που τρέμουν. Ήμουν σε φάση τρέλας, δεν ήξερα τι συμβαίνει. Ήθελα να μας δώσουν σωστή διάγνωση για να πάμε σπίτι. Δεν ήξερα πότε πρέπει να σταματήσω» τόνισε η κατηγορούμενη, προσθέτοντας: «Κάποια στιγμή ταράχτηκε και ο γιατρός. Τον ακούω και λέει “έχετε καλέσει τη ΜΕΘ” και ζήτησε εργαλεία διασωλήνωσης. Εκεί σταμάτησα το βίντεο, διότι συνειδητοποίησα ότι είχε γίνει επικίνδυνο. Είπαν ότι θα φύγει θα πάει Αθήνα», τόνισε η κατηγορούμενη.

«Ήταν η δεύτερη φορά που το ζούσα, στην Αθήνα να ανεβαίνουμε τρεις και να κατεβαίνουμε δύο. Ήταν η δεύτερη φορά που δεν είχα κάτι στο χέρι όταν γυρνούσα. Στη Μαλένα μας έλεγαν για χημειοθεραπείες, μετά το μωρό, μετά αυτό με την Τζωρτζίνα, η ανακοπή, επανέρχεται και γυρνάνε όλα τούμπα. Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό που έχει γίνει. Τους άκουσα εδώ όλους, δεν μπορώ το ψέμα, έχω πρόβλημα με αυτό το πράγμα, όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν. Μπορώ ο,τιδήποτε άλλο παρά να φτιάξεις μια ιστόρια. Για να έρθεις εδώ και να πουν οι δημοσιογράφοι, “ο ήρωας”. Πλέον είμαι πολύ καχύποπτη. Αυτό που παρατήρησα ότι ο μόνος που παρευρέθηκε εδώ με συνήγορο και επικοινωνιολόγο απλά για να καταθέσει και έπαιρνε εντολές απέξω και τον είχαν σε μία γωνία, ήταν ο κ. Ηλιάδης.

Επίσης, όταν κατέθεταν οι δύο νοσοκόμες της ΜΕΘ τις ακολουθούσε κ. Τζιούβας. Ποιος λόγος να έρθει εδώ, για συμπαράσταση; Ήταν όλοι μία γροθιά και όταν ήρθα εγώ με αστυνομικούς μου έκανε τσιχλόφουσκες και μου έδειχνε ότι φοράω βραχιολάκια και εγώ αντέδρασα και του είπα πρόσεχε “μη φοράς εσύ σε λίγο”…Κάπου να σταματήσει και το θράσος…» είπε φανερά εκνευρισμένη η κατηγορούμενη.

«Έχω ακούσει 40 εκδοχές για κεταμίνη»
Η Ρούλα Πισπιρίγκου παρουσιάστηκε ενοχλημένη για το γεγονός ότι ακόμα και στην νεκροψία, όπως είπε συγκεκριμένα, ανακατεύτηκε ο κ. Ηλιάδης. «Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα, για ποιο λόγο; Εάν ήταν κεταμίνη και η κυρία Τσιόλα θα την έβρισκε. Έχω φτάσει στο σημείο να αμφισβητώ τα πάντα. Υπάρχει κεταμίνη; Δεν υπάρχει; Πόση είναι; Είναι μπουκαλάκια; Είναι σκόνη; Όταν ζητήσαμε πως καταγράφονται τα φάρμακα και είπαν πως η κεταμίνη είναι σε άλλο χώρο, αλλά ούτε το ρουκορόνιο έγραψαν πουθενά. Τι να πιστέψεις;» διερωτήθηκε η κατηγορούμενη, προσθέτοντας : «Ποιος λέει ψέματα; Ο ιατροδικαστής; Ο κ. Ράικος; Που του ζητάμε χαρτιά και έφερε μισά. Είπε πως άρχισε να ψάχνει ροκουρόνιο από κανάλια. Ήθελα να σηκωθώ πάνω και να του πω με ποιο δικαίωμα πήρες εσύ το αίμα του παιδιού. Έχω ακούσει 40 εκδοχές για κεταμίνη.».

Η κατηγορούμενη είπε πως δεν έχει πιστέψει μέχρι και σήμερα ότι η Τζωρτζίνα δεν βρίσκεται στη ζωή και αναφέρθηκε στο πως οι έρευνες στράφηκαν προς την πλευρά της, στοχεύοντας για μία ακόμα φορά προς την πλευρά του κ. Ηλιάδη. «Εγώ δεν έχω πιστέψει ότι η Τζωρτζίνα δεν ζει μέχρι και τώρα. Επειδή η μάνα ήταν με παιδί της, αυτό φάνηκε ύποπτο. Έβγαιναν ψυχολόγοι, ιατροδικαστές, πρώην αστυνομικοί και από την άλλη έβγαινε ο κ. Ηλιάδης και έλεγε φύλακας άγγελος εγώ είμαι, η φωνή της Τζωρτζίνας, από που κι ως που, η φωνή της Τζωρτζίνας είναι οι γονείς της. Εάν δεν έχεις κάτι να φοβηθείς από που έως που θέλεις να δείξεις το προφίλ του καλού, του φιλάσπλαχνου και να λες εδώ αυτά και απέξω βουρκωμένος να μου πιάνεις το χέρι και να μου λες Ρούλα μου, υπομονή…Δεν μπορώ να καταλάβω» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μάλιστα, η κατηγορούμενη είπε πως πριν τη σύλληψή της είχε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει στην Πάτρα. «Περνάγανε από το σπίτι και πετάγανε πράγματα. Από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω έξω. Στο Μάνο είχε δημιουργηθεί πρόβλημα στη δουλειά», τόνισε η κατηγορούμενη.

Η 35χρονη αναφέρθηκε σε απειλές που έχει δεχτεί όλο το αυτό το διάστημα, σε επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι της, ενώ κατέθεσε στο δικαστήριο και μήνυμα που της έστειλε η ηθοποιός της σειράς του Mega «Ναυάγιο», Γιολάντα Μπαλαούρα στο οποίο της έγραφε: «Άντε κρεμάσου σιχαμένη να ξεβρωμίσει ο τόπος!».

Η  δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Ιανουαρίου με την Ρούλα Πισπιρίγκου να συνεχίζει την απολογία της.

Με πληροφορίες από : newsit.gr/protothema.gr  φωτό: newsbreak.gr

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας