18:53 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα - Απολογία Ρούλας Πισπιρίγκου: «Δεν πήρα απάντηση τι είδους κρίση έπαθε το παιδί»

Πάτρα - Απολογία Ρούλας Πισπιρίγκου: «Δεν πήρα απάντηση τι είδους κρίση έπαθε το παιδί»

Εν αναμονή της συμπληρωματικής απολογίας της Πισπιρίγκου η «Μπαμ» αποκαλύπτει τι είχε πει τον Απρίλιο στην ανακρίτρια για το επεισόδιο που άφησε ανάπηρη την 9χρονη κόρη της

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στην πρώτη απολογία της στη 18η ανακρίτρια που είχε δώσει στις 4 Απριλίου είχε αναφερθεί εκτενώς στη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, στα επεισόδια και στην καρδιακή ανακοπή, που παρ’ ολίγον τότε να της στοιχίσει τη ζωή.

Στη συμπληρωματική της απολογία η κατηγορουμένη αναμένεται να τηρήσει την ίδια στάση, αρνούμενη ότι ευθύνεται για τα επεισόδια που οδήγησαν την κορούλα της στην εντατική με ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια.

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκαλύπτει τι είχε ισχυρισθεί η Πισπιρίγκου τον περασμένο Απρίλιο στην απολογία της στην ανακρίτρια:

ΕΡ. Πότε η Τζωρτζίνα άρχισε να εμφανίζει προβλήματα υγείας;

ΑΠ. Μέχρι την ηλικία των 8 ετών ήταν ένα υγιέστατο παιδί. Στις 8-4-2011 κοιμόμασταν μαζί, μετά ξύπνησε στον ύπνο της και άρχισε να τρέμει σε όλο το σώμα της. Τότε εγώ τη σκούντησα για να τη ξυπνήσω. Της λέω «τι έγινε», μου λέει «μαμά, δεν έχω καταλάβει κάτι». Μετά από 10 λεπτά το ξαναπαθαίνει και τη ρωτάω αν είναι καλά ή αν είδε κάποιον εφιάλτη και μετά ανοίγω το φως και είδα κοντά στο πάνω χείλος της να έχει κοκκινίσει. Στο σπίτι εκείνη την ώρα ήταν η αδελφή μου, η μητέρα μου και ο πατριός μου. Συζητήσαμε όλα μαζί με το παιδί και μας έκανε παράπονα για έντονο πόνο στην αριστερή πλευρά της πλάτης του σαν να είχε βόμβα επάνω της και ότι είχε και πονόκοιλο. Μετά την πήγαμε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

  • Ο πατέρας της πού ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης της Τζωρτζίνας;

ΑΠ. Ήταν στη μητέρα του.

ΕΡ. Ήταν περίοδος που ήσασταν σε διάσταση;

ΑΠ. Ναι, ήταν μία από τις περιόδους κρίσεων που βιώναμε κατά τη διάρκεια του γάμου μας.

  • Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο;

ΑΠ. Φθάσαμε εκεί, πήγαμε στα εξωτερικά ιατρεία, όπου έτυχε υπηρεσία εκείνη την ημέρα να έχει η γιατρός που είχε παραλάβει και την άλλη κόρη μου, την 6 μηνών Ίριδα, όταν μεταφέρθηκε μέσω ΕΚΑΒ από το σπίτι στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η συγκεκριμένη γιατρός παρέλαβε και την Τζωρτζίνα και τη κρατήσανε για προληπτικούς λόγους, λόγω οικογενειακού ιστορικού, μια και οι δύο αδελφές της είχαν προαποβιώσει. Ενημέρωσα και τον πατέρα της Τζωρτζίνας, ο οποίος ήρθε αμέσως στο νοσοκομείο. Νοσηλεύτηκε το παιδί ένα 24ωρο και μετά είπαν ότι θα της έδιναν εξιτήριο. Θεώρησαν οι γιατροί ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας είναι ψυχολογικό γιατί δεν είχε ακόμα εκφράσει τα συναισθήματά της για τους θανάτους των μικρότερων αδελφών της. Μάλιστα οι γιατροί είχαν προβεί σε όλες τις εξετάσεις και δεν είχαν βρει κάτι παθολογικό. Όταν μας ανακοίνωσαν το εξιτήριο, η Τζωρτζίνα έκανε εμετό.

EP: Ήσασταν και οι δύο γονείς εκεί όταν σας ανακοίνωσαν το εξιτήριο;

ΑΠ. Όχι, ήμουν μόνο εγώ.

Μετά τον εμετό της Τζωρτζίνας, οι γιατροί δεν της έδωσαν εξιτήριο και σταμάτησαν τη σίτιση, της έβαλαν ορό και έκανε υπέρηχο άνω-κάτω κοιλίας, ο οποίος έδειξε ότι έχει διογκωμένους μεσεντερίους λεμφαδένες.

Οι γιατροί απέδωσαν τον εμετό και τα ευρήματα από τον υπέρηχο σε γαστρεντερίτιδα. Τη μικρή την είχαν συνδέσει σε ένα μηχάνημα οξυμέτρου που έδειχνε σφίξεις και οξυγόνο. Όσο το παιδί ήταν ξαπλωμένο στο κρεβάτι έβγαζε κάποιου είδους βήχα από τον λαιμό σαν να πνίγεται. Ανασηκωνόταν από το κρεβάτι ελαφρώς, έκανε εμετό, είχε βήχα, γινόταν ωχρή στο πρόσωπο και μελάνιασε στα χείλη. Κάναμε ακτινογραφία θώρακος, που έδειξε κάποια ευρήματα. Στην ακτινογραφία ήταν μπροστά και ο μπαμπάς της, τον οποίον είχα ειδοποιήσει πάλι και είχε έρθει για την εξέταση του παιδιού. Τα ευρήματα της ακτινογραφίας αποδόθηκαν κατά τους γιατρούς σε αρχή βρογχοπνευμονίας. Ωστόσο οι εργαστηριακές της εξετάσεις είχαν επιδείνωση, γιατί τα λευκά αιμοσφαίρια ανέβαιναν έως 27.100. Το παιδί συνέχεια παραπονιόταν ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει και ότι την πονάει η κοιλιά της. Ήρθε παιδοχειρουργός να την εξετάσει και μας είπε μόνο ότι έχει μια ευαισθησία στην κοιλιά και τίποτα παραπάνω. Όσα σας έχω περιγράψει μέχρι στιγμής, δηλαδή οι ιατρικές πράξεις, έγιναν από τις 8-4-2021 έως τις 11-4-2021. Την ημέρα της ανακοπής, στις 11-4-2021, το παιδί ήταν μαζί με τον μπαμπά του. Εγώ είχα φύγει από το νοσοκομείο και πήγα σπίτι για να ξεκουραστώ λίγο. Απ’ ό,τι μου είπε ο σύζυγος, όσο έλειπα, το παιδί εξακολουθούσε να παραπονείται για κοιλιακό πόνο και κατά διαστήματα έπεφτε το οξυγόνο της. Επιστρέφω και εγώ εν τω μεταξύ στο νοσοκομείο και έπεσα δίπλα της για να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί. Αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά μου και μετά εγώ σηκώθηκα για να βλέπω το μόνιτορ του οξυμέτρου. Αυτό έγινε γιατί είχα άγχος εξαιτίας του προηγούμενου περιστατικού που είχα βιώσει με τη Μαλένα. Μάλιστα εκείνη τη στιγμή ενώ μιλούσα με μια φίλη μου στο τηλέφωνο και της έλεγα ότι δεν βγάζω άκρη στο νοσοκομείο αυτό και περιμένω την επόμενη ημέρα το πρωί να υπογράψω και να φύγουμε για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, τα μάτια μου ήταν στο μόνιτορ και λέω τότε στη φίλη μου πάλι πέφτει το οξυγόνο και μου λέει ‘‘τρέξε να προλάβεις τους γιατρούς” και της λέω ‘‘κλείσ’ το’’. Όταν πήγα λοιπόν να φωνάξω τους γιατρούς επειδή έπεφτε το οξυγόνο της Τζωρτζίνας, τη βλέπω να ανασηκώνεται από το κρεβάτι και να πέφτει απότομα πίσω. Αυτό θα μπορούσα να το περιγράψω ως μια προσπάθειά της να αναπνεύσει. Εγώ χτύπησα αμέσως το κουδούνι και βγήκα στον διάδρομο αναζητώντας βοήθεια από τους γιατρούς. Όταν ήρθαν οι γιατροί με έβγαλαν έξω από το δωμάτιο και γι’ αυτό δεν γνωρίζω να σας πω τι ακριβώς έκαναν. Εκείνη τη στιγμή ήρθε αμέσως και ο μπαμπάς της, τον οποίο κάλεσα εγώ για να τον ενημερώσω για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού. Οι γιατροί έμειναν στον θάλαμο περίπου μία ώρα και την επανέφεραν στη ζωή. Μέχρι και τώρα δεν πήρα απάντηση τι είδους κρίση έπαθε το παιδί στις 1104-2021. Απλά μου είπαν ότι την επανέφεραν στη ζωή και ότι είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή. Απλώς δεν ήξεραν την αιτία της ανακοπής αυτής. Λόγω αυτού του περιστατικού το παιδί υπέστη εγκεφαλοπάθεια.

Ερωτώμενη για το πώς αντέδρασε ο μπαμπάς της Τζωρτζίνας, η κατηγορουμένη είπε: «Ήταν πολύ στενοχωρημένος, έκλαιγε πολύ, έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον, τα πρώτα 24 ώρα κοιμόταν έξω από την εντατική. Εγώ εκείνες τις πρώτες ημέρες απλά έφευγα τις νύχτες γιατί ήμουν έγκυος, στις πρώτες εβδομάδες νέας κύησης».

 

Μάνος Δασκαλάκης

Μάνος Δασκαλάκης

Η κατάθεση του πατέρα

Στη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο είχε αναφερθεί και ο πατέρας της Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια. Όπως έλεγε, η Τζωρτζίνα μέχρι τα 8 της χρόνια ήταν ένα υγιέστατο και πανέξυπνο παιδάκι: «Στα 8 της χρόνια ένα πρωί πληροφορούμαι τηλεφωνικά από την κατηγορουμένη, και ενώ ήμασταν σε διάσταση και είχα φύγει από το σπίτι, ότι ενώ κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, αυτή ξύπνησε και άρχισε να τρέμει στο σώμα της. Έλεγε η Τζωρτζίνα στη μαμά της ότι ένιωθε μια βόμβα στην πλάτη της και ζητούσε η μικρούλα να πάει στον γιατρό. Έτσι μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, από τους γονείς της Ρούλας και την ίδια. Εγώ πήγα στο νοσοκομείο κατά την ώρα της εισαγωγής της, αλλά λόγω COVID δεν με άφησαν να μπω στο δωμάτιο.

  • Όσο νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο εσείς την είδατε;

ΑΠ. Φυσικά και την είδα, την ημέρα που έκανε ακτινογραφία θώρακος και άρχισε να πέφτει το οξυγόνο της και οι γιατροί μας είπαν ότι ξεκινάει μια βρογχοπνευμονία. Μέχρι τότε η πληροφόρησή μου από την κατηγορουμένη ήταν ότι το παιδί έκανε εμετούς και από συνομιλίες μου με γιατρούς μου είπαν ότι ξεκινούσε μια γαστρεντερίτιδα. Μετά από την ακτινογραφία έφυγα και πήγα στο νοσοκομείο μετά από 1 με 2 ημέρες πάλι, δεν θυμάμαι ακριβώς, προκειμένου να αλλάξω την κατηγορουμένη για να πάει στο σπίτι της να ξεκουραστεί. Ήταν η ημέρα που το παιδί έπαθε την ανακοπή. Έμεινα στο νοσοκομείο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Όταν επέστρεψε η κατηγορουμένη εγώ έφυγα από το νοσοκομείο γιατί δεν επιτρεπόταν να μένουν 2 άτομα μέσα στο δωμάτιο λόγω COVID. Το απόγευμα με καλεί η κατηγορουμένη στο κινητό μου και μου είπε χαρακτηριστικά ότι «το παιδί έμεινε, τρέξε». Φθάνω στο νοσοκομείο και εκεί βλέπω τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο παιδί μου και τελικά το επανέφεραν μετά από 55 λεπτά, το διασωλήνωσαν και το μετέφεραν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, με εντατικολόγο τον κ. Ηλιάδη».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ 


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας